Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 09. 04. 07:46

A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak három éve 17 ponttal kellett volna legyőznie Csehországot ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, végül 15 ponttal sikerült csak nyernie. A DIGI Sport híradójának Kolozsváron nyilatkozó magyar csapattagok szerint ez a kudarc is motiválja a mostani válogatottat, hogy hétfőn "ízekre szedje" Eb-csoportellenfelét Kolozsváron - kezdés 14 órától.

Most egy egypontos siker is elég lenne a továbbjutási álmok életben tartásához, a vereség viszont - vélhetően - a búcsút jelentené.
 
"Három éve voltunk hasonló szituációban, ugyanígy a csehek ellen, szerintem mindenkiben a mai napig él és dolgozik az a meccs. El is vették tőlünk (a továbbjutást), ha ezt lehet így mondani. Óriási revánsvágy van bennünk, úgy jöttünk ide, hogy a következő két meccs számunkra élet-halál kérdés. Éppen ezért kettőzött erővel és koncentráltsággal játszunk majd. Még jobban segítenünk kell egymást, többet kell kommunikálnunk, és az utolsó vérig kell küzdeni" – nyilatkozta a Sport 24-nek a magyarok játékosa, Tóth Norbert.
 
 
2014-ben Lubos Barton is ott volt játékosként a cseh csapatban, most ő az ellenfél másodedzője. "Ez nekünk is egy kulcsfontosságú mérkőzés lesz, nem csak a magyaroknak. Nagy lesz a nyomás mindenkin, igazi élet-halál harc. Lesz még két meccsünk nekünk is, de ezen múlhat a továbbjutás, szóval ez a mérkőzés a legfontosabb" - fogadkozott a szakember.
 
Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szeretné, ha 48 év szünet után újra örülhetnének a magyar drukkerek. "A mennyország kapujában vagyunk, harcot hirdetünk, kezdődik a háború, valaki elesik, de a vesztesnek is büszkének kell lennie, hogy itt van. Én így állok hozzá a következő két meccsünkhöz. Negyvennyolc év nagyon sok, én 51 éves vagyok, és három voltam, amikor legutóbb Eb-meccset nyert Magyarország. Nagyon remélem, nem lesz 48 év a következő két győzelem között.”
 
Tóth Norbert szerint nem sok jóra számíthatnak a csehek. "Mindenképp agresszívebbeknek kell lennünk védekezésben, számos olyan hibát vétettünk, ami az elmúlt időszakban nem volt ránk jellemző. Most sokkal specifikusabban készülünk fel a csehek játékára, ízekre fogjuk őket szedni, megtaláljuk a gyenge pontjaikat, és egy-két újítást is alkalmazni fogunk, hogy még jobban alkalmazkodni tudjunk a játékukhoz."
 

DIGI Sport 24

"Ízekre fogjuk szedni a cseheket" - ígérik kosarasaink a hétfői, kolozsvári mérkőzés előtt. Ivkovics Sztojan 3 éves volt, amikor legutóbb Eb-meccset nyert Magyarország, a szövetségi kapitány...

Legfrissebb híreink

21:56 - Hoppá, a Győri Audi ETO edzője cáfol! KÉZILABDA
21:12 - Így büntették az ellenfelét megtaposó Henty-t MAGYAR FOCI
20:29 - Ibrahimovic kikérte magának, hogy királynak nevezzék NEMZETKÖZI FOCI
19:50 - Lehúzza a vendégszurkolókat a Barcelona NEMZETKÖZI FOCI
19:12 - Döntött a folytatásról a Győri Audi ETO edzője KÉZILABDA
18:41 - Szokatlan kerettel készül Kazahsztán Magyarország ellen NEMZETKÖZI FOCI
17:53 - Hallgasd meg a Forma–1 új hivatalos dalát! AUTÓ-MOTOR
17:01 - Ezt nyilatkozta Pintér Attila az esetleges menesztéséről MAGYAR FOCI
16:26 - Újabb tisztelgés Davide Astori előtt NEMZETKÖZI FOCI
15:51 - Argentin csatárt igazolna a Dortmund NEMZETKÖZI FOCI
13:58 - Vb-t nyertek benne, íme, a németek retro meze - fotó NEMZETKÖZI FOCI
13:17 - Gera Zoltán helyett Juhász Roland lesz az elnök MAGYAR FOCI
12:16 - Együtt fotózták le Hosszú Katinkát és Shane Tusupot ÚSZÁS
11:36 - Játszott az Atléticóban, a Barcában, a Realban, Kínában lett edző NEMZETKÖZI FOCI
10:57 - Így ad kötényt a Bayern München Berni macija - videó NEMZETKÖZI FOCI
10:21 - Két fegyelmi indul a fradistát megtaposó felcsúti ellen MAGYAR FOCI
09:41 - Megkezdte a felkészülést a Divízió I-es vb-re a magyar válogatott JÉGKORONG
09:01 - A válogatottól búcsúzó Görbicz elárulta a hiányérzetét KÉZILABDA
08:32 - Tusup kigyúrta magát, ordítozik, de Hosszú csak vele folytathatja ÚSZÁS
08:00 - A keddi sportműsorok és televíziós közvetítések EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények