Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 09. 01. 08:03

Hanga Ádám szerint az NBA-játékosokkal teletűzdelt horvát válogatott is legyőzhető a kosárlabda Európa-bajnokság kolozsvári csoportkörében.

A magyar klasszis a DIGI Sport híradójának azt mondta, örül, hogy nem a románokkal kezdünk pénteken.

 
1999. június 23-án játszotta utolsó Eb-meccsét a magyar válogatott, 18 év elteltével idén ismét tagjai lettünk a 24 csapatos elitmezőnynek. Spanyolországgal, Montenegróval, Csehországgal, Romániával, elsőként pedig Horvátországgal játszik majd az Ivkovics Sztojan vezette legénység.
 
Hanga Ádám örül, hogy rögtön kőkemény ellenféllel kezdünk. "Azt gondolom, jó is, hogy ilyen erős csapat ellen kezdünk, rögtön fel tudjuk mérni, hogy milyen állapotban vagyunk, mit tudunk ezen a tornán nyújtani. Jobb, mintha a románokkal kezdenénk, mert akkor nyomás nehezedne ránk, hogy nyernünk kell. Most nincs rajtunk nyomás. Bele kell rázódnunk, hogy milyen egy ilyen torna, sok játékosnak új, hogy ilyenkor jön a média, nagyobb a pezsgés, mint egy hétköznapi mérkőzésen. Tudjuk, hogy a horvátoké egy nagyon jó csapat, de ellenük is tudunk nyerni - miért ne?" – mondta a Sport 24-nek a Barcelona magyar sztárja.
 
A horvátoknál hat NBA-játékos vállalta a részvételt: Mario Hezonja (Orlando Magic), Bojan Bogdanovic (Washington Wizards), Dario Saric (Philadelphia 76ers), Damjan Rudez (Orlando Magic), Dragan Bender (Phoenix Suns) és Ivica Zubac (Los Angeles Lakers). Közülük kettőt emelt ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan.
 
"Nyilvánvalóan Bogdanovicra és Saricra kell fókuszálnunk, de ott vannak a többiek is. Hogy tudunk nyerni? Ehhez az kell, hogy nagyon rosszak legyenek. Ha hosszú támadásokat alkalmazunk, és nem leszünk idegesek, akkor ugyanúgy sikeresek lehetünk, mint a kvalifikáció során - de ez már egy magasabb szint. A célunk, hogy továbbjussunk Isztambulba" - fogalmazott a szakember, akivel hibátlan, hat meccsen aratott hat győzelemmel jutott ki az Eb-re a válogatott.
 
A C csoport hat csapatából az első négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.
 
A magyarok menetrendje a C csoportban:
szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15
    
A magyar válogatott kerete:
Rosco Allen (Iberostar Tenerife), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Hanga Ádám (Barcelona), Karahodzsics Kemal (KTE-Duna Aszfalt), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Kovács Péter (Szolnoki Olaj KK), Perl Zoltán (Egis Körmend), Ruják András (Atomerőmű SE), Tóth Norbert (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK), Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt).
 

DIGI Sport 24

Hangulatjelentés Gábor Korpás-tól Kolozsvárról, ahol a Polivalenta csarnokban már javában edzenek Ivkovics Sztojan fiai, akik pénteken a horvátokkal mérkőznek meg a kosárlabda Európa-bajnokság...

Legfrissebb híreink


Élő eredmények