Szerkesztő: Nagy Benjámin | M4 Sport
2018. 07. 15. 09:34

Minden álmot valóra váltottak!

 

A junior női kézilabda-válogatott fantasztikus játékkal 28–22-re legyőzte Norvégiát a debreceni világbajnokság döntőjében, így története során először – két ezüstérem után – megnyerte az U20-as tornát. Így értékeltek a főszereplők.

 

Elsőként a szövetségi edző, Golovin Vlagyimir:

„Óriásit küzdöttünk, szeretnék köszönetet mondani Debrecennek, a közönségnek, akiktől két héten keresztül óriási szeretetet kaptunk. Bízom benne, hogy megháláltuk, nem maradtunk adósak.”

„Gratulálok az edzőknek, akik nevelték a lányokat, az érdem az övék is” – tette hozzá Golovin, aki márciusban vette át a válogatott irányítását.

A magyar válogatott a szünetben még kétgólos hátrányban volt (10–12), de a folytatásban feltámadt és felőrölte ellenfelét: a második 30 percet 8 góllal nyerte meg (18–10).

A Ferencváros és a válogatott átlövője, Háfra Noémi alig találta a szavakat, amikor – már világbajnokként – az M4 Sport kamerája elé állt.

„Azt hittem, hogy a félidőben bennragadunk, de… Úristen! Ez a csapat… Ez a közönség… Nem tudok mit mondani, tényleg.”

„A norvégok nagyon energikusan jöttek, azt hittem, hogy a félidőben el fog menni. Nem tudom, mi történt velünk, de megcsináltuk és tényleg és ott voltunk fejben, mindenki, okosan oldottuk meg” – értékelte a vb-döntőt Háfra.

„Nincs kegyelem, nincs fájdalom, nincs megalkuvás” – zárta szavait a karjára tetovált idézettel.

 

A mindkét norvégok elleni mérkőzésen pazarul védő Suba Sára úgy érezte, az egész csapat extázisban játszott.

„Az első félidőben volt egy kisebb mélypontunk, de az öltözőben helyre tettük magunkat és úgy voltunk vele, hogy olyan ma nincs, hogy mi itt ne legyünk világbajnokok. Elhittük és megcsináltuk.”

„A szurkolóknak nagy köszönet, elképesztő, hogy mi volt itt, telt ház előtt játszhattunk, ilyet én még soha életemben nem éreztem.”

Legfrissebb híreink


Élő eredmények