Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 12. 22. 16:43

Az MKSZ tiszteletbeli elnöke nem fogta vissza magát.

A Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke, Mocsai Lajos a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy a szövetség rendkívüli ülést tartott a női világbajnokságon elért eredmény kapcsán, illetve, hogy szerinte a nemzeti csapatnak évente 50-62 napot kellene együtt dolgoznia, mint akkor, amikor igazán eredményes volt a válogatott. Emellett harmonizálni kell a klubok és a válogatott közötti rendszeres kapcsolatot.
 
„A világbajnokság egy olyan pozíciót hozott, ami nem megszokott a magyar női kézilabdának, hiszen ez a helyezés talán az utóbbi időszak legrosszabb helyezése. A lebonyolítási rendszerből adódóan, anélkül, hogy az ember védené a mundér becsületét azzal, hogy azokkal a csapatokkal játszottunk, akik jóval előttünk, talán hat-hét helyezéssel is végeztek, a francia csapat például világbajnok lett; ebből adódóan azt gondolom, erős ágra került a magyar válogatott. De azokkal a csapatokkal, amelyeket 8-10 góllal vertünk néhány évvel ezelőtt, gyakorlatilag azonos körbe kerültünk, a lengyel és cseh válogatottra gondolok. Ez nem jó útja a magyar kézilabdának” – fogalmazta meg Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke, hogyan látta a világbajnoki szereplést, majd a rendkívüli ülésre is kitért:
 
„Ezt a kérdést vettük górcső alá úgymond, hogy mi az oka ennek a visszafejlődésnek, miután ez a 15. hely ez nem elfogadható, függetlenül attól, hogy hogyan alakult ki, erről beszéltünk. Én a magam részéről, mint társadalmi elnök, elsősorban a jövővel foglalkoztam, hiszen 17 évnyi szövetségi kapitányi tapasztalat van mögöttem. Én nem az adott munkát bíráltam, hiszen egy jelentős részben rektori feladatom miatt külföldön tárgyaltam, tehát nem volt reális képem az egész vb-ről. Röviden összefoglalva a válogatott találkozási rendszerességéről kellene beszélnünk és változtatnunk, a szakmai tartalmak felépítéséről, kondicionális képzésről, az egyéni technikai perfekcióról, és nyilván a védőstratgégiai kérdésekről is beszéltünk, és a legfontosabb a kapitány részéről, amit felvetett, a visszarendeződés nehézségei. Ezekről folyt szakmai vita.”
 
„Kim Rasmussen valójában szakmailag elemezte a vb-t. Az évközi munkáról talán egyetlen dolog vetődött fel, hogy nem sikerült harmonizálni a klubokkal és a válogatottakkal való rendszeres kapcsolatot. Nem tudott integrálódni sem ő a klubok munkájába, sem viszont. A nagyon nagy mérkőzésszám, nem ritkán heti két mérkőzés nem tette lehetővé, hogy rendszeresen találkozzanak. Azt javasoltam, hogy olyan bajnoki rendszer kerüljön kiírásra, ahol úgy, ahogy annak idején, amikor eredményesek voltunk, évi 50-62 napot dolgozzon együtt a válogatott. És miután Magyarországon van a női válogatott jelentős része, ezt a munkát el kell végezni” – nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Mocsai Lajos.
 

Kézilabda: ezzel a szupertehetséggel erősíthet a Veszprém " KÉZILABDA › Férfi NB I

A handball-planet.com értesülései szerint Dan Racotea 2019-től a Telekom Veszprémet fogja erősíteni. A román átlövő jelenleg a Wisla Plockban kézilabdázik, a lengyel csapat keretének 2014 óta a tagja. A portál szerint Momir Ilics szerződése 2019-ben lejár a veszprémi klubnál, így a 22 éves románnak a szerb bombázót kell majd pótolnia.

Cimkék: mocsai-lajos , kézilabda , vb

Legfrissebb híreink

21:45 - NB I: Utolsó verte a Fradit, ködben lőtt mesterhármas MAGYAR FOCI
21:02 - Lenyűgöző volt az Atlético-Bilbao - videó NEMZETKÖZI FOCI
20:57 - Felfoghatatlan Dortmund-Bayern NEMZETKÖZI FOCI
20:31 - Férfi kézilabda BL - hatalmas gödörben a Veszprém KÉZILABDA
19:41 - Brazil Nagydíj - Hamilton a pole pozícióban AUTÓ-MOTOR
19:07 - Jégkorong Négy Nemzet Torna - volt jég, befejeződhetett a torna JÉGKORONG
18:53 - Eldőlt, hogy játszhat-e Messi NEMZETKÖZI FOCI
18:50 - Fellélegezhet a Diósgyőr vezetőedzője - értékelés MAGYAR FOCI
17:52 - Sallai második gólja a Bundesligában - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:14 - Brazil Nagydíj - Vettel repesztett AUTÓ-MOTOR
17:07 - Női kézilabda BL - Eldőlt a Győr helyezése KÉZILABDA
16:35 - Tulajdonrészük lett a szurkolóknak az NB I-es csapatban MAGYAR FOCI
15:02 - Késely Ajna "verseny nélkül" ért el elképesztő sikert ÚSZÁS
14:44 - Ötméteresekkel nyerte a magyar csapat az Európai Szuperkupát VÍZILABDA
14:41 - Portugál edző igazolt az NB III-ba MAGYAR FOCI
13:22 - Vidi: Újpest, Honvéd, Fradi elleni meccseket érintő bejelentés MAGYAR FOCI
12:06 - A Fradi intézheti Horváth Ferencéket - ez lesz ma az NB I-ben MAGYAR FOCI
10:25 - Dárdai gátlástalan volt - állítja a korábbi edzője NEMZETKÖZI FOCI
08:41 - Bejelentést tett a Kassait megetető játékosáról a City NEMZETKÖZI FOCI
07:54 - Szoboszlai Dominik varázslatos mesterhármasa - videó NEMZETKÖZI FOCI
07:21 - Szombati sport: eljött a Superclássico, a Boca-River ideje EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények