Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 11. 20. 13:35

Megtartotta az első edzést.

Kim Rasmussen nincs könnyű helyzetben, de ismerős számára a szituáció: a női kéziválogatott úgy vág neki egy fontos tornának, hogy számos kulcsemberére nem számíthat. Mint mondja, tíz napja van, hogy újra felépítse a csapatot, a tanulásban pedig a világ legjobb válogatottjai lesznek „segítségünkre”.

 
Hétfőn megtartotta a november-decemberi Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott találkozását követő első edzést a szövetségi kapitány, aki nem sokkal később az M4 Sport kézilabda magazinjában osztotta meg gondolatait és várakozásait a keret összetételével, a felkészülést szolgáló Möberlingen Kupával, valamint a tornával kapcsolatban.
 
A norvég szakember egy héttel ezelőtt szűkítette 18 fősre Eb-keretét, amelyben két junior világbajnok és több újonc is található. Ennek oka, hogy Rasmussen dolgát ezúttal is több fontos hiányzó nehezíti, leginkább talán az anyai örömök elé néző Hornyák Dóra, illetve a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett kiesése, aki a védelem közepén jelentettek volna biztos pontot, de a lábadozó Tomori Zsuzsannára sem számíthat.
 
„Én nem álmodozom, azzal kell dolgoznom, ami van, csak arra koncentrálok, ami rendelkezésemre áll. Amióta elkezdtem a munkát, számos játékos sérült meg vagy esett teherbe. Egész 2018-ban próbáltam felépíteni a védelmet Kisfaludyval és Hornyákkal, erre egy hét alatt gyakorlatilag eltűntek. Ez természetesen frusztráló, de számomra ez egy kihívás és ebből kell a legjobbat kihoznom. Nem azokra koncentrálok, akik nem lehetnek itt, hanem azokra, akik velünk vannak” – nyilatkozta Rasmussen az M4 Sport stúdiójában.
 
„Teljesen új középső védelmem van, sosem játszottak együtt, három napon belül pedig Norvégiával fogunk játszani. Harcolni fogunk, sosem adjuk fel, de ez mindenképpen egy kihívás számunkra.”
 
A válogatott egyik ferencvárosi kulcsemberéről, Háfra Noémiről Rasmussen azt mondta, ideális esetben a hatodik, hetedik játékosnak kellene lennie a posztján, mégis kulcsemberként számolnak vele.
 
„Fejben kell tartanunk, hogy mennyire fiatal, meg kell védenünk. Tavaly elképesztően játszott és megérdemli, hogy itt legyen, de még korai, lazán kell bánnunk vele, ennek ellenére támadásban óriási szerep hárul rá, talán védelemben kell többet pihentetnem, akárcsak klubtársát, Kovacsics Anikót.”
 
A Dunaújvárosban bombaformában szereplő Szekercés Luca kimaradásáról azt mondta, most néhányan előtte járnak, akiket a jelenlegi keretben jobban lehet hasznosítani, de csak átmenetileg került ki, az Európa-bajnokság pedig egy hosszú torna.
 
Az idén junior világbajnok csapatból Háfra mellett Tóvízi Petra kapott helyet az Eb-keretben, de Lakatos Rita, Faluvégi Dorottya és Klujber Katrin nem, ezt Rasmussen azzal indokolta, hogy időre és fejlődésre van szükségük, hiszen egy Eb-n nem 18-19 évesek, hanem Oftedálok és Neaguk ellen kell játszani. Illetve arra is figyelni kellett, hogy egyensúlyban legyen a keretben a fiatal és tapasztalt játékosok száma.
 
„Az elkövetkező 10 napban rá kell jönnöm, ki kivel passzol össze, hiszen elképzelésem sincs. Pozitív, hogy hamarosan a világ legjobbja, Norvégia ellen játszunk felkészülési mérkőzést, hiszen meg fogják mutatni, hol és mit kell kijavítanunk.”
 
„Ez egy jó tapasztalatszerzés lesz a fiatalok számára, nagy tempóban, 5-6 ezer néző előtt, mintha az Eb-n játszanának. Hiszünk magunkban, küzdünk és tanulunk abból, amit a norvégok, a franciák és a dánok tanítanak majd nekünk, annak érdekében, hogy Hollandia, Spanyolország és Horvátország ellen már kevesebb hiba csússzon be az Európa-bajnokságon.”
 
A várakozásokról elárulta, hogy mindhárom csoportellenfelüket jól ismerik és különböző stílusú játékot követelnek majd meg, „a hollandok ellen lassítani, a horvátok ellen pedig inkább pörgetni kell a tempót”.
 
„Ez dolgot megígérek, minden beleadunk, de arra a kérdésre, hogyan fogunk szerepelni, nincs meg a válaszom.”
Cimkék: női-kézilabda

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények