Szerkesztő: Nagy Benjámin | Sport TV sajtóközlemény
2017. 10. 20. 13:37

Komoly célok.

 

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, Zsiga Gyula a Sport TV Mai helyzet című műsorában Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal és a női válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy teljes mértékben összehangolódtak azok az ideológiai távolságok, amik egy Skandináviából érkező edző és egy Közép-Európában szocializálódott játékos felfogása között lehetett. A vb-n decemberben a legjobb nyolcba kerülés a minimális elvárás.

A szövetségi kapitánynak nincs könnyű dolga, sok sérültje van a válogatottnak. Valójában nem tudott még olyan összetartást tartani, amin kompletten ott lett volna a válogatott. Ez nem könnyíti meg a helyzetét, de az elvárások mindig magasak. A 2017-es női kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott a csoportkörben Argentína, Csehország, Lengyelország, Norvégia és Svédország csapataival van egy hatosban.  „Mindenképpen tovább szeretne jutni a válogatott, Kim Rasmussennel együtt úgy gondoljuk, hogy ehhez prioritást kell élveznie a svéd, a lengyel és a cseh csapatok ellen való győzelemnek, ezek fontosak és meghatározóak lehetnek. A norvégok elleni mérkőzés lehet ilyen-olyan is, azt egy bónuszként állítjuk elé, abban az esetben, ha sikerülne két vállra fektetni nagyhírű ellenfelünket, akkor nagyon jó pozícióban mehetnénk tovább. Az argentinok elleni meccset úgy kell felfogni, hogy ott szeretne olyanoknak is lehetőséget adni, akik kevesebbet játszottak a főbb meccseken” – fogalmazott Zsiga Gyula a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója.
„Sarkalatos pont az ő filozófiájában, a megbízható és stabil védekezés. Ehhez a válogatottba folyamatosan keresi azokat az embereket, akik ebben a szerkezetben hatékonyan és eredményesen tudnak közreműködni – jellemezte Kim Rasmussen munkáját a szakember a Sport TV Mai helyzet című műsorában. - Teljes mértékben összehangolódtak azok az ideológiai, elképzelésbeli távolságok, amik adott esetben egy Skandináviából érkező edző és egy Közép-Európában szocializálódott játékos felfogása között lehetett. Ebben nincs már nagy differencia. Amiben az előrelépést és a stabilitást látom, hogy értelemszerűen most még a válogatott nem tud felállítani egy olyan csapatot, hogy ne cserélne minimum egyet, de inkább kettőt a támadás és védekezés között. Ennek a lehetőséget keresi, hogy különféle támadási szerkezetekben olyan stabil védelmet biztosítani, ami lehetőséget ad arra, hogy a gyors kontrákat meg tudja valósítani a válogatott. Ebben az elmúlt időszakban előrelépés történt, és bízom benne, hogy láthatóvá válik majd.”
 
A világbajnoksággal kapcsolatos elvárásokat is ismertette: „Igazság szerint konkrét elvárás még nem hangzott el, de kimondva kimondatlanul úgy gondolom, hogy akár Kim, akár a mi számunkra a minimális elvárás ettől a csapattól, hogy a legjobb nyolcba kerüljön. Ezt nagyon szeretnénk megvalósítani. Innentől kezdve, hogy az 1-4 vagy az 5-8 helyekért játszunk, az hajszálon és pillanatnyi formán múlik. Az időzítés vagy egy nem várt sérülés viheti pozitív vagy negatív irányba ezt az elképzelést.” 
 
 

Legfrissebb híreink

23:17 - Messi beköszönt, 1 meccs után továbbjutott a Bayern NEMZETKÖZI FOCI
21:39 - Megvan a téli olimpia eddigi legjobb magyar helyezése EGYÉB SPORTOK
21:01 - Vérkészítményekre van szüksége a Sport TV szakkommentátorának MAGYAR FOCI
20:32 - NB II-es csapat cikizte ki a Debrecent a Magyar Kupában MAGYAR FOCI
20:01 - NB II-es csapat intézte a Magyar Kupában a Puskás Akadémiát MAGYAR FOCI
19:16 - NB I: változhat a tavaszi menetrend az időjárás miatt MAGYAR FOCI
18:38 - 20. Magyar Aranylabda: új díj kerül bevezetésre MAGYAR FOCI
18:01 - Ez meg mi? Agüero után Guardiola is balhézott - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:01 - Aláírt: ő a Barcelona legújabb igazolása! NEMZETKÖZI FOCI
16:02 - Így alázzák az emberek a gyalázatos magyar sportolónőt EGYÉB SPORTOK
15:01 - A sztárcsatár olyat mondott, amin röhög a világ NEMZETKÖZI FOCI
14:01 - Hatalmas változás jön az olasz futballban! NEMZETKÖZI FOCI
13:02 - Kiakadás: az év balhéját élhette át Gulácsi - videó NEMZETKÖZI FOCI
12:01 - Brutális: majdnem szörnyethalt az olimpián a sportoló - videó EGYÉB SPORTOK
11:02 - "F......ó g..i vagy" - elkezdődött Kassai Viktorék pere MAGYAR FOCI
10:19 - Sokk: Agüero balhézott és megütött egy szurkolót - videó NEMZETKÖZI FOCI
09:18 - Ezzel a képpel üzent Hosszú Katinka - fotó ÚSZÁS
08:22 - Őszintén beszélt problémájáról Berki Krisztián - videó EGYÉB SPORTOK
07:47 - Keddi sportműsor és televíziós közvetítések EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények