Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 11. 14. 15:22

Augusztusban egyszer már így tett.

A Győri Audi ETO KC kiválósága, Yvette Broch a 2018 augusztusában tett bejelentése után most ismét megerősítette, nem érzi késznek magát, hogy folytassa profi kézilabdás karrierjét, ezért a 27 éves beálló végül arra az elhatározásra jutott, hogy a 2018/2019-es szezonban biztosan nem lép pályára a Rába-parti együttesben.

 
Yvette Broch 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC csapatához, s az itt eltöltött három év alatt szorgalmas és kitartó munkával számos sikert tudhat maga mögött. A 2017/2018-as idényt követően azonban a játékos a nyári pihenő során arról tájékoztatta dr. Bartha Csabát, a Győri Audi ETO KC elnökét, majd azt követően a nyilvánosság előtt is vállalta érzéseit: az elmúlt szezonok során tapasztalt extrém terhelés következtében nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is kimerült, ezért nem képes társaival nekivágni az új idénynek.
 
A Győr figyelembe véve az élsporttal járó fokozott terhelés tényét, valamint bízva a teljes feltöltődésében és mihamarabbi visszatérésében, kiállt játékosa mellett, s megadta a kellő időt döntése meghozatalára.
 
Yvette Broch a napokban személyesen látogatott el Győrbe, hogy tájékoztassa klubját a jövőjét illetően meghozott döntéséről, miszerint egyelőre felhagy a kézilabdázással, s a 2018/2019-es szezonban biztosan nem lép pályára. A Győri Audi ETO KC vezetősége tehát továbbra is prioritásként kezeli a beállós kérdés megoldását a klub idei célkitűzéseinek teljesítése érdekében.
 
„Bíztunk Yvette Broch pályafutását érintő pozitív fejleményekben, hiszen nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt szezonok során csapatunk egyik kulcsjátékosává vált mind támadásban, mind védekezésben, s a pályán kívül is meghatározó személyiséggé vált. Igyekeztünk mindenben a segítségére lenni, s reméltük, sikerül mentálisan és fizikálisan is megfelelő állapotba kerülnie, hogy folytatni tudja kézilabdás karrierjét és csapatunk tagjaként ismét a legmagasabb célokért induljon harcba. Az élsporttal járó extra megterhelés elviselésére azonban nincs recept, s sajnálattal, de természetesen elfogadjuk a játékos döntését, mely szerint az idei szezonban biztosan nélkülöznünk kell őt a keretből” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba klubelnök. A klubvezető hozzátette, természetesen továbbra is nagy erőkkel dolgoznak, hogy a kitűzött célok megvalósítása érdekében mihamarabb megoldást találjanak a beálló poszt betöltésére.
 
A játékos, az érvényben lévő szerződésében foglaltak szerint, 2019 nyarán opcionálisan dönthet kontraktusa egy évvel történő meghosszabbításáról.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények