Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 02. 07:32

Hónapokkal ezelőtt elkelt az összes jegy a meccsre.

Minden bizonnyal a bajnoki címről dönt a címvédő Győri Audi ETO KC és a százszázalékos Ferencváros szerdai rangadója a női kézilabda NB I-ben.

 
Bár a női élvonalban nem rendeznek rájátszást, a 26. forduló után hirdetnek bajnokot, az eredmények eddigi alakulása miatt ez a mérkőzés döntőnek is beillik. A Ferencváros szeptember óta minden meccsét megnyerte, a Győr pedig csak egyszer kapott ki: október 31-én a Népligetben 27-25-re.
 
Ha ez a két csapat a várakozásoknak megfelelően a hátralévő fordulókban sem veszít pontot a többi ellenféllel szemben, az egymás elleni eredmények alapján dől el az aranyérem. Ebben az esetben az FTC-nek a győzelem és a döntetlen mellett az egygólos vereség is megfelelő eredmény. Ha az ETO három vagy több találattal nyer, felé billen a mérleg nyelve, kétgólos győri siker esetén viszont egészen május 23-áig várni kell a bajnokavatással.
 
A versenykiírás szerint ugyanis ha az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége azonos, akkor nem rangsorol az idegenben dobott több gól. Ezt csak kuparendszerű versenyeknél (például a férfi NB I döntőjében) alkalmazzák. Ha két csapatnak ugyanannyi pontja van és az egymás elleni gólkülönbségük nulla, akkor a helyezéseket az összes mérkőzés alapján kialakult gólkülönbség határozza meg.
 
Jelenleg a Győr 233-as, az FTC pedig 222-es gólkülönbséggel rendelkezik, utóbbi viszont egy találkozóval kevesebbet játszott.
 
Abban az esetben, ha az idény végén a gólkülönbségük is megegyezik, az a csapat kerül előbbre, amelyik az összes mérkőzést figyelembe véve több gólt dobott. Az ETO pillanatnyilag 713, a Ferencváros pedig 693 találatnál jár.
 
A győriek legutóbb 2016 szeptemberében tudták legyőzni a fővárosiakat rendes játékidőben. Azóta háromszor döntetlent játszottak, október végén pedig az FTC nyert. Legutóbb március 31-én találkoztak: a Magyar Kupa elődöntőjében a 25-25-ös eredmény után hétméteresek döntöttek a Győr javára.
 
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből a Győr kettős győzelemmel jutott tovább, a Ferencváros viszont kettős vereséggel kiesett. Ezt követően a fővárosiak játékosai közül többen is megemlítették, hogy a szezon hajrájához érve mentális fáradtsággal küzdenek, és az orosz Rosztov-Don elleni párharc során látszott is rajtuk, hogy fejben nem voltak tökéletes állapotban. Ehhez képest meglepő, hogy azóta az Érd, a Dunaújváros és a Debrecen elleni bajnoki rangadókat is elsöprő magabiztossággal, nagy fölénnyel nyerték meg, vagyis a vártnál jobb formában utaznak legnagyobb riválisuk otthonába.
 
„Tényleg nagyon jó eredmények születtek, az utóbbi meccsek úgy sikerültek, ahogy terveztük, és a hozzáállás is olyan volt” – nyilatkozta klubja honlapján az FTC irányítója, Kovacsics Anikó, aki 2006-tól tíz évig éppen az ETO-t erősítette. Hozzátette, akkor lehetnek sikeresek, ha nem éreznek nyomást magukon, de azt mindannyian tudják, milyen magas színvonalat képvisel a riválisuk.
 
„Van veszítenivalónk, hiszen a bajnoki címről van szó, másrészt viszont nincs, mert a papírforma alapján szerintem mindenki azt várja, hogy a Győr lesz a bajnok. Remélem, képesek leszünk felszabadultan, a saját stílusunkban egy jó meccset játszani” – fogalmazott.
 
A hazaiak közül Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk hiányzik majd sérülés miatt, a holland Cornelia Nycke Groot minden bizonnyal visszatérhet a pályára. A vendégeknél Szikora Melinda nem játszhat.
 
„Ismét nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Fradi ellen mindig nagyon nehéz játszani. Úgy érzem, készen állunk a feladatra, hiszen egy nagy lépést tehetünk a bajnoki cím felé” – nyilatkozta klubja honlapján Groot.
 
Görbicz Anita csapatkapitány hozzátette, nem számolgatnak, viszont a pályán mindent beleadnak majd védekezésben és támadásban is.
 
„Ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi szeretnénk és ahogy gyakoroltuk, akkor szerintem nem lehet probléma. Hazai pályán meg kell nyernünk a meccset” – vélekedett.
 
A szerdán 18 órakor kezdődő rangadóra már hónapokkal ezelőtt minden jegy elkelt.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények