Szerkesztő: Kvanduk Bence | hetmeteres.com
2019. 01. 29. 08:37

Meglepődött az elhangzottakon.

A német Bundesligában szereplő TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát annak ellenére nem került be a magyar válogatott vb-keretébe, hogy az ősszel 55 gólt szerezve, harmadik volt csapata házi góllövőlistáján a bajnokságban, és a Német Kupában is betalált kilencszer.
 
Ahogy arról mi is beszámoltunk, Vladan Matics hétfő reggel a Digi Sportnak elmondta, hogy Bartók kombinatív játékával nem voltak elégedettek. A Tatabányát is irányító tréner szerint a Lemgóban harmadik számú jobbátlövőnek számít Bartók.
 
– Számomra semmilyen visszajelzés nem jött a kapitányok részéről azzal kapcsolatban, hogy a kombinatív játékkészségemmel probléma lenne.  Nem esett szó arról, hogy min kellene javítanom, változtatnom a csapat eredményessége és a beilleszkedés érdekében – mondta el most a hetmeteres.com-nak Bartók Donát. – Az a mérkőzés, amit Vladan Matics említett, egy nyári felkészülési tornán volt, itt a játékidőt egyenlő arányban osztottuk meg a poszttársaimmal. A mérkőzés végén egy jó hangulatú baráti beszélgetést folytattunk. A játéklehetőségem, teljesítményem folyamatosan nyomon követhető a Bundesligában. A hétfői interjú tartalma így meglepetésként ért. Elégedett vagyok az őszi játéklehetőségekkel klubomban, úgy gondolom, hogy sok örömet okozhattam a Lemgónak, és a jobbátlövő posztot védekezésben és támadásban is sikerült megoldanom.
 
Bartók Donát fontos láncszem a Bundesliga 9. helyén álló Lemgóban, nem véletlenül hosszabbított vele a klub 2020-ig. Jobbátlövő poszton a TBV legjobb gólszerzője a bajnokságban 55 találattal, csak a két szélső, Tim Hornke és Patrick Zieker talált be nála többször.
 
Itt megtekinthető az interjú Vladan Matical:

Legfrissebb híreink


Élő eredmények