Szerkesztő: Márványi Péter
2017. 01. 11. 14:54

Javier Sabaté szövetségi kapitány és a magyar szövetség vezetősége is a csoportból való továbbjutást várja el a magyar válogatottól a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

 

 
 
A spanyol szakember szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón kiemelte, nem volt sok idő a felkészülésre, de jól összeállt a csapat, remek a hangulat.
 
A világbajnokság szerda este kezdődik Párizsban, a magyar együttes pénteken, Rouenben játssza első csoportmérkőzését. 
 
A C jelű hatosban sorrendben a német, a horvát, a chilei, a szaúd-arábiai és a fehérorosz válogatott lesz a magyarok ellenfele. A csoportokból az első négy-négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.
 
A magyar kézilabda-válogatott Xavi Sabaté vezetésével jutott ki a 2017-es tornára,  miután Talant Dujsebajevet váltotta a csapat kispadján 2016 márciusában. A Veszprém vezetőedzőjével a szerbek elleni kettős sikerrel jött össze a kvalifikáció.
 
Magyarország legjobb eredménye egy ezüstérem még 1986-ból, a legutóbbi 2015-ös tornára azonban nem jutott ki a magyar csapat.
 
A világbajnoki felkészülés jegyében két felkészülési tornán lépett pályára a magyar csapat, az év végi Provident Kupán sima magyar siker született hazai parketten, míg január elején Dániában, a nagyon nívós Bygma Kupán lett második a válogatott. Az olimpiai bajnok dánoktól egy szoros vereséget szenvedtünk, míg Egyiptom és Izland ellen győzni sikerült.
 
 
 
A magyar férfi kézilabda-válogatott kerete:
 
Kapusok: Fazekas Nándor (balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (Telekom Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, Svájc), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)

Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Dzsamali Iman (Meskov Breszt, Fehéroroszország), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

Balszélső: Iváncsik Gergely (Telekom Veszprém)

Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté

Edző: Debre Viktor
 
 
 
A magyar válogatott programja:
 
Csoportmérkőzések:
 
január 13. Németország - Magyarország
 
január 14. Magyarország - Horvátország
 
január 16. Magyarország - Chile
 
január 18. Szaúd-Arábia - Magyarország
 
január 20. Fehéroroszország - Magyarország
 
A csoportmérkőzések után a csoportok 6. helyezettjei a 21.-24. helyekért játszanak, az 5. helyezettek pedig a 17.-20. helyekért.
 
A továbbjutó csapatok a nyolcaddöntőkbe jutnak, az A-B csoport csapatai és a C-D csoportok csapatai játszanak majd egymással. A nyolcaddöntő mérkőzéseit január 21-22-én, a negyeddöntőket január 24-én, az elődöntőket 26-án, a döntőt pedig 29-én rendezik.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények