Szerkesztő: Nagy Zsolt
2018. 01. 14. 09:48

Így látják a Dániától elszenvedett vereséget a magyar válogatott játékosai.

A magyar válogatott 32–25-re kikapott az olimpiai címvédő Dánia csapatától a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában szombaton Varasdon. A lefújás után a főszereplők értékelték az eredményt és a pályán nyújtott teljesítményt, illetve beszéltek a folytatásról is.
 
A 21 éves kora ellenére a meccsbe magabiztosan és remek teljesítménnyel beszálló, négy gólt szerző Bartók Donát elsőként a fantasztikus magyar közönségnek mondott köszönetet. „Köszönjük szépen szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak, elképesztő érzés és nagyon sok erőt ad, ha ennyi magyar előtt tud játszani, extázisban volt a csapat.”
 
Átlövőnk szerint a hétgólos különbség túlzó a játék képéhez képest, de a második félidőben megfizettek azért a hibákért, amelyeket a következő két mérkőzésre ki kell javítani. Vranjes taktikájáról azt mondta, az egyes játékosok erősségeire koncentrálva próbáltak helyzeteket teremteni a mérkőzés során.
 
A védekezésben olykor bizonytalan, a meccset két góllal záró Ancsin Gábor a vereség lélektani oldalát emelte ki és leszögezte, most kell a leginkább összetartania a magyar csapatnak. „Nincs veszve semmi” – jelentette ki a Veszprém átlövője, akit azért letört a hétgólos vereség, de mint mondta, a „buta hibák ellenére” a „pozitívumokból próbálnak építkezni”.
 

Kézilabda Eb: ezért elégedett a kapitány a hétgólos vereség után " KÉZILABDA › Férfi válogatott

„Azt gondolom, hogy a 38-39. percig valóban sikerült azt tennünk, amit akartunk, aztán egy idő után elvesztettük ezt, elfáradtunk, nagyon nagy volt rajtunk a nyomás. Néhány egyszerű hibát követtünk el és Dánia nagyon jó csapat, ilyenkor megbüntettek minket, minden egyes hibát nagyon megbosszultak" - kezdte értékelését Ljubomir Vranjes a 32-25-re végződő Európa-bajnoki csoportmérkőzés után.

Cimkék: kézilabda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények