Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 01. 16. 10:53

Beszámoló a tegnapi nap fejleményeiről.

Csehország válogatottja óriási meglepetésre 28–27-re legyőzte az olimpiai címvédő Dánia csapatát a Horvátországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a magyar érdekeltségű D csoportban, Zágrábban.

 
A skandináv együttes az első körben magabiztos győzelmet aratott a magyarok felett, a csehek viszont 17 góllal kikaptak a spanyoloktól, ezért már az is meglepő volt, hogy az első perctől alaposan megszorították az olimpiai bajnokot. Martin Galia kapusnak sok dolga volt, de remekül védett, a dánoknak pedig öt és fél perccel a vége előtt időt kellett kérniük, mert egy 6–2-es sorozattal az ellenfelük átvette a vezetést (26–25). A hajrában kettős emberhátrányban játszottak a csehek, mégis biztosítani tudták győzelmüket úgy is, hogy az utolsó másodpercben hétméterest hibáztak.
 
Mindez azt jelenti, hogy szerdán a magyar válogatottnak legalább négy góllal kell legyőznie Csehországot a biztos továbbjutáshoz, hiszen mérkőzése előbb lesz, mint a spanyol–dán rangadó. Utóbbi két együttes már biztosan ott lesz a középdöntőben. Amennyiben egy, kettő vagy három góllal nyernek a mieink a csehek ellen, akkor dán pontszerzés kell a Vranjes-csapat továbbjutásához.
 
A mezőny legeredményesebb játékosa Ondrej Zdrahala volt nyolc góllal, a Balatonfüred cseh légiósa, Stanislav Kasparek kilenc lövésből ötször volt eredményes.
 
A zágrábi C csoportban Macedónia a montenegrói csapat legyőzésével biztosította továbbjutását. A Veszprém macedón balszélsője, Dejan Manaszkov négyszer, az Orosházán kézilabdázó Nikola Markoszki egyszer volt eredményes. A montenegrói NB I-es légiósok közül Milos Vujovic és Milos Bozovic (Tatabánya) egyaránt három, Nemanja Grbovic (Cegléd) négy gólt szerzett.
 
Eredmények, csoportkör, 2. forduló:
C csoport, Zágráb:
Macedónia-Montenegró 29-28 (15-16)
korábban:
Szlovénia-Németország 25-25 (15-10)
 
Az állás:
1. Macedónia 4 pont
2. Németország 3
3. Szlovénia 1
4. Montenegró 0
 
D csoport, Varasd (Varazdin):
Csehország-Dánia 28-27 (15-16)
korábban:
Spanyolország-Magyarország 27-25 (13-12)
 
Az állás:
1. Spanyolország 4 pont
2. Dánia 2 (59-53)
3. Csehország 2 (43-59)
4. Magyarország 0
 
A csoportok első három helyezettjei jutnak a középdöntőbe.
 

Agyonverte Nikolics az összes amerikai sportolót a szavazáson " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Nem csak a futballistáknak nem volt semmi esélyük.

Cimkék: kézilabda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények