Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 06. 25. 15:34

Bánhidi Bence bizakodva várja a tornát.

Honlapunkon már beszámoltunk arról, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatottnak szerencséje volt a vb-csoportok sorsolásakor. Nézzük, mit gondolnak az esélyekről az érintettek.
 
"Nyilván nem kívánságműsor egy vb-sorsolás, de úgy vélem, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen kiegyensúlyozott a CD-ág, a csoportunkban pedig akár az első kettő között is végezhetünk" - nyilatkozta a magyar szövetség (MKSZ) honlapján Marosi László alelnök.
    
Hozzátette, a továbbjutásra és a nyolc közé kerülésre is jó esélyt lát.
    
Novák András főtitkár elmondta, szeretnének elsősorban hasznos információkkal, diplomáciai segítséggel hozzájárulni, hogy minél több magyar szurkolók juthasson el a világbajnokságra.
    
A bajnok MOL-Pick Szeged válogatott beállója, Bánhidi Bence az MTI érdeklődésére elmondta, csak azt sajnálja, hogy Dániában játszanak, mert így talán kevesebben tudnak a helyszínen szurkolni a magyaroknak.
    
"Az, hogy kijutottunk, csak egy lépés volt a célunk, a tokiói olimpia felé. A következő lépés a világbajnokság lesz januárban. Kevés, ha azt mondjuk, jól szeretnénk szerepelni. A csoportban minél előrébb kell végeznünk és tovább kell jutnunk" - nyilatkozta.
    

Bánhidi hozzátette, minden bizonnyal a svédek ellen lesz a legnehezebb dolguk, de éppen a legutóbbi világbajnokság bronzérmese, Szlovénia ellen mutatták meg erejüket a selejtezőben.
    
"A többi csapatot sem becsüljük le, de nyernünk kell ellenük, ami cseppet sem könnyű, de megoldható feladat. A könnyebb ágon vagyunk, így talán egyszerűbb lesz a középdöntőben elérnünk a biztos olimpiai selejtezős helyet" - fogalmazott a beálló.
 
A világbajnokság csoportbeosztása:
 
A csoport (Berlin): Franciaország, Németország, Oroszország, Szerbia, Brazília, Korea
B csoport (München): Spanyolország, Horvátország, Macedónia, Izland, Bahrein, Japán
C csoport (Herning): Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile, Szaúd-Arábia
D csoport (Koppenhága): Svédország, MAGYARORSZÁG, Katar, Argentína, Egyiptom, Angola
 
    A csoportmérkőzésekre január 10. és 17., a középdöntőre 19. és 23. között kerül sor. Az elődöntőket január 25-én játsszák Hamburgban, a helyosztókat pedig január 26-án és 27-én rendezik Herningben. 
 

 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények