Szerkesztő: Nagy Benjámin | DIGI Sport - Sport24 híradó
2018. 10. 12. 10:05

Egyben további karrierje is.

 

Nagy László 199 válogatott meccs után 2017-ben visszavonult, majd a szlovénok elleni két vb-selejtezőre még visszatért a nemzeti csapatba, most pedig úgy tűnik, a sikerrel megvívott kvalifikáció után akár a világbajnokságon is ott lehet majd; mint a DIGI Sport híradójának elmondta: „Készülök rá.” A 37 éves jobbátlövő közben a veszprémi vezetőséggel novemberben beszéli majd meg, hogy klubjában a pályán vagy a pályán kívül folytatódik-e a karrierje, erről Nagy úgy fogalmazott, hogy a sorsa az új edző David Davis kezében is van.
 
„Nekem ez az utolsó évem papíron, viszont a klubvezetőséggel novemberre tűztük ki azt az időpontot, hogy esetlegesen a jövőről beszéljek mint aktív kézilabdás, vagy esetleg mint nem aktív kézilabdás, és a pályán kívül segítsem a klub életét. Most David Davis érkezésével ez a dolog kicsit képlékennyé vált, illetve a normális az lenne, hogy az edző mondja meg, hogy kivel szeretne dolgozni, úgyhogy az ő kezében is van a sorsom, és ebből adódóan majd meglátjuk, hogy hogyan folytatódik a karrierem” - nyilatkozta a Sport24-nek a 2011-ben a világ legjobb játékosának megválasztott Nagy László.
 
Ami biztos, hogy Nagy László továbbra is vezére a Veszprémnek, és kiváló formában van, így a válogatottnak még mindig nagy szüksége lenne rá. „Én jól érzem még magam a bőrömben, mentálisan és fizikálisan is, úgyhogy szeretnék még egy évet kézilabdázni, ez nyílt titok, meglátjuk, hogy az edző hogyan áll ehhez. Válogatott szinten pedig, lesz egy világbajnokság, majd meglátjuk, hogy részese leszek-e annak a világeseménynek.” Arra a kérdésre, hogy kész lenne-e rá, így válaszolt: „Készülök rá.”
 
Közben a spanyol David Davis máris munkába állt Veszprémben. "Nem láttam még semmit a városból, hiszen az itt töltött időm nagy részében a Veszprém Arénában voltam. Elkezdtük a munkát a stábbal, a játékosoknak tartottam már edzéseket. Az első például több mint két órán keresztül tartott, amelyen nekiálltunk felépíteni a játékrendszert. Nincs sok időnk az ismerkedésre, már a Montpellier elleni találkozóra készülünk. Jelenleg semmi másra nem fókuszálok, minthogy megismerjem az itteni folyamatokat, a játékosokat, és minél hamarabb összeszokjam velük.”
 
David Davis vezetőedző mellett Gulyás István sportigazgatóként fogja össze a csapatot. "Nem jelentem ki, hogy hurráhangulat van, de az biztos, hogy egy lépcsőfokot feljebb mentünk. A srácok mosolyognak, bizakodva várják a hétvégi, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést. Dolgozik a társaság, és azt gondolom, hogy elindultunk a jó úton.”

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények