Szerkesztő: Simon Zoltán
2017. 05. 17. 20:25

Iváncsik Gergő: Nehéz készülni a Szeged ellen

Tíz éve nem lehet letaszítani a trónról a Veszprém kézilabdacsapatát. Szombaton rendezik a 2016/2017-es bajnoki döntő első mérkőzését, melyet Veszprémben játszik majd a hazai csapat és a Szeged együttese. A párharcról a Veszprém kiválóságát, Iváncsik Gergőt kérdeztük.
 
 „Az elmúlt 1-2 évben a Szeged olyan erőt képvisel, amely ellen tényleg nagyon nehéz készülni, bebizonyította, hogy a BL-ben is megállja a helyét” – kezdte Iváncsik Gergő. 
 
A szélső biztos benne, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, de természetesen szeretnék megvédeni bajnoki címüket. Az elsődleges céljuk az, hogy hazai pályán megverjék a Szegedet, és az majd a következő lépés lesz, hogy idegenben is nyerni tudjanak.
 
Iváncsik Gergő kitért a szurkolókra is, elmondta: „a magyar szurkolótábort nem lehet összehasonlítani másokkal, hiszen mindig élen voltak a szurkolásban”.
 

Kézilabda: rangadóval zárult az alapszakasz " KÉZILABDA › Férfi NB I

A Tatabánya a meglepetéscsapatot látta vendégül.

„Máig beszélünk róla – tért át a válogatottól 2017-ben visszavonult kézilabdázó a 2016-os BL-döntőre, amelyen kilencgólos előnyt elbukva büntetőkkel kaptak ki a Kielcétől. – Ezt nem lehet kitörölni, nem lehet elfelejteni, de a legtöbbet arról szoktunk beszélni, hogy mik azok a jó dolgok, amiket csináltunk egészen addig, amíg jött az a törés.”
 
Iváncsik szerint Európa legjobb négy csapat jutott be a Final Fourba, sőt úgy véli, az elmúlt pár évre visszatekintve, most vannak bent a legerősebb csapatok. A Veszprém a PSG ellen játssza majd az elődöntőt. A franciák ősszel elvették a csapat hazai veretlenségét, abból a mérkőzésből is próbálnak tanulni Iváncsikék. A szélső bízik benne, ők jutnak majd be a fináléba.
 
Egyértelmű, hogy fennmaradó mérkőzéseire hasonlóképpen, komolyan készül a csapat, hiszen „mindegyik nagyon fontos” a Veszprémnek, csak máshogy kell készülni az összecsapásokra.
Cimkék: kézilabda

Legfrissebb híreink


Élő eredmények