Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 04. 17. 10:29

A meccs után Schuch Timuzsin átírta a csapatbuszon az MK-sikerek számát, Ljubomir Vranjes pedig örömében sörözni készült.

Míg pár hete még a kiesést jelentő BL-nyolcaddöntő végét sem várta meg a veszprémi B-közép, addig a Szeged elleni, 23-21-re megnyert Magyar Kupa-döntő során szó szerint aranyérmet érően buzdították a fanatikusok Nagy Lászlóékat. A kéziklub vezérszurkolója – arannyal a kezében – a DIGI Sport híradójának mesélt az esetről. A meccs után Schuch Timuzsin átírta a csapatbuszon az MK-sikerek számát, Ljubomir Vranjes pedig örömében sörözni készült. 

 
"Azon kevés kézilabda-szurkoló közé tartozom, aki egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. De valójában nem is én kaptam ezt, hanem az egész szurkolótábor, úgy adták át, hogy ez mindenkié. Szerintem ez mindenkinek egy elismerés a mai napon" - mesélte a Sport24-nek Gyurákovics István vezérszurkoló, hozzátéve, hogy az érem otthon felkerül az összes többi Veszprém-ereklye mellé a falra.
 
A szurkolókat Nagy László csapatkapitány is méltatta: "Ők a hetedik, nyolcadik, kilencedik, tizedik játékosaink a pályán, ott vannak velünk a csarnokban, buzdítanak, és ez nagyon jólesett. Ők is hozzánk hasonlóan csalódottak voltak a BL-kiesés miatt, reméljük, hogy ez a jókedv, jó hangulat, ez az igazi szurkolás ki fog bennük lelkileg tartani, mi igyekszünk minden mérkőzésen mindent megtenni annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, valamikor sikerül, valamikor nem - a BL-ben most nem sikerült, a Magyar Kupában viszont igen."
 
A legutóbbi, veszprémi Szeged-győzelem során 10 gólt szerzett Bodó Richárd ezúttal négy gólig jutott, de nem emiatt szomorú. "Bíztunk benne nagyon, hogy ez a kupát be tudjuk húzni, más esélyünk nincsen most már nagyon, csak a magyar bajnokság, ahol még nehezebb szerintem, mert ott két meccset kell hozni, hogy jól jöjjünk ki belőle."
 
 
 

 
 
Schuch Timuzsin a meccs után felállt egy létrára, és a veszprémi csapatbuszon átírta a kupagyőzelmek számát. „A BL-búcsú után szükségünk volt nagyon erre a sikerre, örülök, hogy megvan, nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy itt voltak és buzdítottak minket." 
 
A siker egyben azt is jelenti, hogy megvan Ljubomir Vranjes első veszprémi trófeája. "Természetesen nagyon boldog vagyok, a játékosok nagyon megérdemelték ezt a sikert, de a klub és a szurkolók számára is rendkívül fontos ez a kupa. Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de talán túl sok hibát követtünk el, ezért vezetett a szünetben a Szeged. De végig pozitívak maradtunk, és fel tudtunk javulni; összességében erősek voltunk a 60 perc során. És hogy most mit fogok tenni? Megyek, és megiszom egy sört" – mosolygott a svéd edző.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények