Szerkesztő: Simon Zoltán
2019. 01. 30. 08:50

Kemény veszteségek érték a csapatot a vb-n.

A dán, német közös rendezésű világbajnokságon súlyos veszteségek érték a Telekom Veszprém együttesét, Iman Jamali és Kent Robin Tönnesen mellett ugyanis a világbajnok dánok beállója, René Toft Hansen is megsérült. A veszprémi csapatorvos adott tájékoztatást a játékosok állapotáról az SzPressnek.

 
Tönnesen már a Barcelona ellen bevethető, Jamalinak oda az egész idénye, Toft Hansen helyzete még rosszabb - írja az SzPress hírügynökség.
ztörést szenvedett.
 
Dr. Mahunka Zsolt csapatorvos szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a vb-ről, és azzal együtt az első hely sorsát eldöntő dán-norvég mérkőzésről lemaradó 27 esztendős átlövő ott lehet a február 9-i Barcelona Lassa elleni BL-rangadón, amelyet hazai pályán vívhat meg az „egyiptomi küldetését” teljesítő David Davis együttese. A szakember elárulta 
„Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy Tönnesen törött kézközépcsontját nem kellett műteni, rögzítőkötést kapott, amit már nem szükséges viselnie, így kellő óvatossággal „munkára foghatta” a sérült kezét is".
 
A dán René Toft Hansennek és az iráni-magyar Imán Jamalinak már nem ilyen jó a helyzete.
 
A magyar átlövőnek keresztszalag-szakadás miatt biztosan véget ért a szezonja. Egyelőre csak mankóval közlekedhet, később gyógytorna segíti majd a visszatérésben, addig azonban a tapasztalatok szerint legalább öt hónapnak el kell telnie.
 
A magyar szakember értesülése szerint Toft Hansent várhatóan szerdán műtik meg. Neki is volt már egy súlyos sérülése, most pedig a lovaglóizma szakadt le a medencecsontjáról. A kétméteres beálló korábban testének nem azon az oldalán érzett kisebb-nagyobb fájdalmakat, ahol most a szakadás bekövetkezett. Egészen biztos, hogy a 34 esztendős dánra ebben az idényben sem a klubja, sem pedig a válogatottja nem számíthat, az is kérdéses, hogy sportpályafutásának folytatására képes lesz-e.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények