Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 09. 23. 09:20

BL-döntős érkezik!

 

A férfi kézilabda BL B csoportjában a magyar bajnok MOL-Pick Szeged a tavasszal BL-döntős Nantes csapatát, Faluvégi Rudolf együttesét fogadja vasárnap. A két klub eddig négyszer találkozott a nemzetközi porondon: magyar szempontból egy győzelem és három vereség a mérleg.

A Nantes az első fordulóban hazai pályán 34-31-re kikapott a német Flensburgtól, de a BL kiszámíthatatlanságát jól mutatja, hogy szerda este a német bajnok otthon veszített 31-29-re a horvát PPD Zagrebbel szemben, amelyet a Szeged 24-23-ra legyőzött az első körben, Eszéken.
    

A szegediek világbajnok és BL-győztes spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda számára azért lesz különleges a mérkőzés, mert korábban két idényt töltött a francia együttesnél. "Ez egy egészen más meccs lesz, de én kimondottan kedvelem az ilyen helyzeteket. Szeretek egykori csapatom ellen pályára lépni, így nagyon várom már a vasárnapi összecsapást. Kemény csatát várok, mert remek csapat a Nantes, de mi is erősek, jók vagyunk. Fontos volt nyernünk a Zágráb ellen, ez erőt ad, mindenki nagyon örült a győzelemnek" - nyilatkozta a klub honlapján.

        

vasárnap:

B csoport: MOL-Pick Szeged - HBC Nantes (francia) 19.00

Cimkék: pick-szeged

Legfrissebb híreink


Élő eredmények