Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 12. 16. 20:45

Csütörtökön indult a voksolás.

Háfra Noémi is bekerült a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába. Az európai szövetség szavazásán csütörtöktől szombatig posztonként öt jelöltre lehetett voksolni a torna okostelefonos alkalmazása segítségével. A győzteseket vasárnap hirdették ki.

    
A Ferencváros junior világbajnok balátlövője a német Emily Bölk, a montenegrói Djurdjina Jaukovic, a dán Anne Mette Hansen és a francia Orlane Kanor előtt végzett az első helyen posztján.
    
Háfra átlagosan a mérkőzések felét töltötte a pályán, és 57 lövésből 27 gólt dobott, ezzel a hetedik helyen végzett magyar csapat házi gólkirálya lett.
    
Klubtársa, a balátlövő Schatzl Nadine a balszélsők között volt jelölt, de ő nem került az álomcsapatba. A magyar élvonalban szereplő külföldi játékosok közül a Győri Audi ETO KC francia kapusát, Amandine Leynaud-t, valamint norvég irányítóját, Stine Oftedalt szavazták be a legjobbak közé a szurkolók, és szerepel a listán a román beálló, Crina-Elena Pintea is, aki sajtóhírek szerint szombaton aláírt a győriekhez.
    
A döntőt követően hivatalossá vált, hogy az Érd szerb jobbszélsője, Katarina Krpez Slezak lett a torna gólkirálya, miután hat mérkőzésen hetven lövésből ötven alkalommal talált a hálóba.
 
Az Európa-bajnokság álomcsapata:
kapus: Amandine Leynaud, francia
balszélső: Majda Mehmedovic, montenegrói
balátlövő: Háfra Noémi
irányító: Stine Oftedal, norvég
jobbátlövő: Alicia Stolle, német
jobbszélső: Carmen Martín, spanyol
beálló: Crina-Elena Pintea, román
védekező játékos: Kelly Dulfer, holland
a legértékesebb játékos: Anna Vjahirjeva, orosz
gólkirály: Katarina Krpez Slezak, szerb, 50 gól

Legfrissebb híreink


Élő eredmények