Szerkesztő: Kvanduk Bence | gyorietokc.hu
2019. 02. 10. 08:44

Fantasztikus hangulatot teremtettek a rajongók.

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 33-29-re legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton.

 
A magyar csapat továbbra is veretlen tétmérkőzésen a mostani idényben.
 
Az első félidőben eleinte jól tartották magukat a vendégek, de a címvédő remek játékkal, Görbicz Anita vezérletével a hetedik perctől fokozatosan növelte előnyét, és a szünetben már öt találattal vezetett.
 
A végén nagy hajrával szorossá tudta tenni a mérkőzést a Vipers, de a győzelmet már nem engedte ki kezei közül az ETO.
 
Danyi Gábor, a győriek vezetőedzője a mérkőzés tempóját emelte ki, illetve a csapatmunkát és a szurkolókat méltatta: „Nagyon komoly tempójú mérkőzést játszottuk. Az első félidőben sikerült eredményesen játszanunk, amellett, hogy Katrine Lunde extra teljesítményt nyújtott. A vendégcsapat egy percig nem adta fel és végig megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben kicsit belefáradtunk a tempóba. Sok egyéni jó teljesítmény volt, de elsősorban a csapat kollektivitását emelnénk ki, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert szeretnék kívánni az ellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy Norvégiában is meg fogják nehezíteni a dolgunkat.”
 
Anne Mette Hansen, az ETO játékosa a Vipers hozzáállását dicsérte, majd szintén kitért a szurkolókra is: „Az ellenfél fantasztikus hozzáállást mutatott az egész mérkőzés során. Azt gondolom, ezért teljesítenek ilyen jól és ezért ilyen nehéz ellenük játszani. Nagyon boldog vagyok a két pont és a győzelem miatt. Dinamikus, jó mérkőzést játszottunk, ami növeli a sikerünk értékét. Szurkolóink a mai napon is csodálatosak voltak, köszönjük nekik a támogatást.”
 
Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője elmondta, lefagytak a közönség generálta hangulattól: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Nagyon nehéz egy ilyen közegben játszani, szerintem ez volt az oka, hogy az első félidőben lefagytunk és nem kézilabdáztunk jól. Többször is sikerült azért visszajönnünk a mérkőzésbe, de nem voltunk egyszerű helyzetben, mert 9 gólról kellett visszaküzdeni magunkat. Összességében nagyon sokat harcoltunk, amivel elégedett vagyok. A csapatom egy vállalható vereséget szenvedett.”
 
Linn Sulland, a korábbi ETO játékos örült, hogy visszatérhetett, és kifejezte, mennyire szereti a győri szurkolókat: „Gratulálok az ellenfélnek, fantasztikus volt az ETO ellen pályára lépni. Nagyon jó volt visszatérni, imádom a szurkolókat, a klub minden tagját. Kíváncsi voltam, milyen teljesítményre leszünk képesek a győriek ellen. Azt gondolom, végig küzdöttünk az egész mérkőzés során, még kilenc gólos hátrányban sem adtuk fel, amire büszkék lehetünk. Az elkövetett hibákból sokat kell tanulnunk és ezeket megpróbálni kijavítani a visszavágón.”
 
Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló: 
 
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 33-29 (19-14)
a Győr gólszerzői: Hansen 8, Brattset 7, Görbicz 6, Groot 4, Pintea, Tomori 2-2, Oftedal, Kristiansen, Puhalák, Bódi 1-1

Legfrissebb híreink


Élő eredmények