Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 10. 01. 18:56

Két világsztár jelölt a kalapban!

 

A Ljubomir Vranjes menesztése után megbízott Gulyás István is maradhat a Telekom Veszprém vezetőedzője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszprémi kézilabdacsapat a svéd szakember mellett Björn Sätherström segédedzőnek és Eklemovics Nikola sportigazgatónak is megköszönte a munkát, az új vezetőedző érkezéséig pedig Gulyás István tartja az edzéseket.

A Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója szerint a váltáshoz a végső lökést a Vardar Szkopjétól hazai pályán elszenvedett BL-vereség adta meg, de nem csupán a konkrét eredmény vezetett a menesztéshez.

„A vezetőedzőnek azért kell távoznia, mert szombaton játszottunk egy mérkőzést a Vardar Szkopje ellen, és nem azt az eredmény hoztuk, mint amit elvártunk volna a csapatunktól. De sokkal rosszabb dolog is történt, nem látjuk azt a fejlődést, amit az előző szezonban ígért a vezetőedző, és nem tart ott a csapat felkészülésben, játéktudásban, játékintelligenciában, mint ahova vártuk – fogalmazott Dr. Csík Zoltán. – Azt gondoltuk az elmúlt szezon végén, hogy egy bajnoki fiaskó után az edző lelket önt a csapatba, megpróbál egy olyan új dolgot véghez vinni, ami majd azt eredményezi, hogy a csapat új lendületet, új erőt, új hitet kap, és most a Bajnokok Ligája-szezon kezdete előtt ez nyertes meccsekben mutatkozik meg.”

 

A vezérigazgató hozzátette, szeretnének olyan vezetőedzőt találni, aki négyes döntőbe vezeti a csapatot a Bajnokok Ligájában, ugyanis elmondása szerint a keret alkalmas erre. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a megbízott trénert fogják véglegesíteni. „Gulyás István kiváló szaktekintély. Ha a csapat esetleg azt a visszajelzést küldi, és az eredmények is olyanok - hiszen pillanatok alatt nem lehet bárkit leültetni a padra -, akkor még adott esetben az is elképzelhető, hogy Gulyás István marad a vezetőedző.”

Gulyás 1985-től 1999-ig 433 meccsen 767 gólt lőtt veszprémi színekben. A klasszis irányító kilencszeres bajnok, kilencszeres Magyar Kupa-győztes, illetve KEK-győztes a volt a csapattal, ezen kívül elnyerte az év legjobb férfi kézilabdázója címet 1995-ben.

Csík Zoltán hozzátette, hogy a hétfői bejelentés után az öltözőben Nagy László csapatkapitány lelkesítő beszédet tartott, és elmagyarázta mindenkinek, „hogy itt most harci körülmények álltak elő, de itt akkor is dolgozni kell, akkor is edzeni kell, és akkor is meg kell nyerni a meccset”.

A hétfőn napvilágot látott külföldi sajtóinformációk szerint az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya, a Vardar Szkopje korábbi vezetőedzője, a spanyol David Davis, valamint a szlovén válogatott kapitánya, a montenegrói Veselin Vujovic is jelölt a Veszprém vezetőedzői posztjára.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények