Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 03. 25. 19:41

Nagy Lászlóék Horvátországban tudtak győzedelmeskedni.

PPD Zagreb-Veszprém 22-23

Dragan Gajic indította meg a gólgyártást a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén (0-1). A hazai csapat első találatára a hetedik percig kellett várni, ekkor Mandalinic bombázott a kapuba (1-1).

A veszprémi védekezés remekül működött, a zágrábiak nehezen találtak rést a magyar együttes falán. A bakonyiak a megszerzett labdákból többször is könnyű gól tudtak szerezni (3-7). A horvátok nem törtek össze, sőt sikerült közelebb zárkózniuk a szünetig. Az első játékrész utolsó momentuma Zlatko Horvat hetese volt, amelyet Alilovics védett (10-12).

A második félidő eleje jobban sikerült a horvátoknak, Vori találatával 1-1 után újra döntetlen állt az eredményjelzőn (13-13). Ugalde révén ismét megnyugtató előnyük volt Sabaté tanítványainak (14-17). A Zagreb hosszú, közel tíz percig tartó gólcsendjét Mandalinic törte meg (15-18).
 

16-20-nál a horvát gárda edzője időt kért, ám elképzeléseit eleinte nem igazán tudták megvalósítani játékosai. Az utolsó öt perchez 18-22-es eredménnyel érkeztek az együttesek. A hajrában becsülettel küzdöttek a hazaiak, az utolsó minutumra egyre csökkentették a hátrányukat, sőt esélyük volt az egyenlítés kicsikarására, ám a veszprémieket kisegítette a kapufa. 
 
A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Veszprémben. 

Kézilabda: közel került a továbbjutáshoz a magyar csapat " KÉZILABDA › Európai kézilabda

a Tatabánya gólszerzői: Vujovic 11, Vranjes 5, Szöllősi Sz. 4, Harsányi 2, Grigoras, Szöllősi B. 1-1 Térdsérülése után már a válogatott jobbszélső, Harsányi Gergely is pályára léphetett a tatabányaiaknál. Hullámzó játék jellemezte a találkozó első félidejét, amelyben felváltva vezettek a csapatok. A hazaiak kapusa, Dan Tepper időnként bravúrosan védett, de csapattársai nem tudtak hatékony támadójátékkal tartós előnyt szerezni.

Cimkék: telekom , veszprém , kézilabda , bl

Legfrissebb híreink


Élő eredmények