Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 04. 21. 16:31

Megszólalt súlyos sérülése után.

 

Egy hónapja történt, hogy Tomori Zsuzsanna súlyos térdsérülést szenvedett. A Győri Audi ETO KC átlövője öt nappal később sikeres operáción esett át, azt azonban már akkor tudni lehetett, hogy hosszú, körülbelül hat hónapos kihagyás vár rá. A Nemzeti Kézilabda Akadémián lábadozó játékos a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, nem fontolgatta a visszavonulást, hisz azoknak a sportolóknak, akik arra biztatják, hogy folytassa a játékot.

 

A válogatott kézilabdázó a hollandok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, a tragikus jelenetnek az M4 Sport nézői is szemtanúi lehettek.  A mérkőzés amúgy nemcsak Tomori sérülése miatt marad emlékezetes, hanem azért is, mert Görbicz Anita búcsúmeccse volt. Szomorú tény, hogy a magyar válogatott két csapatkapitányt veszített el a találkozón, de Tomorit remélhetőleg látjuk még a nemzeti csapatban játszani.

„Testileg már jobban vagyok, kezdek úgymond totyogni egy kicsit, ez már nagyon-nagyon jó érzés. Lelkileg azért nem vagyok a toppon, de ez normális. Úgy gondolom, ahogy egyre jobb lesz a a térdem, a lelkem is egyre jobban gyógyulni fog” – nyilatkozta a 30 éves játékos a Kossuth Rádiónak.

Tomori rutinos, sok mindent megélt sportoló, jó néhány sérüléssel a háta mögött. Ahogy visszaemlékszik, az első sérülésénél még nem igazán volt szomorú, úgy volt vele, hogy hamar túl esik rajta, nem sokkal később úgyis visszatérhet a pályára. A komoly megpróbáltatások később jöttek.

„Az elmúlt három évben ez volt a negyedik műtétem, ami ennyi idő alatt nagyon soknak számít. Mindig amikor léphettem volna egyet előre, kettőt kellett hátra” – emlékezett vissza az átlövő, majd hozzátette, hogy éppen akkor szenvedett sérülést, amikor az előző sérülésből felépülve már sokat játszott, és úgy érezte, kezdett formába lendülni.

„Nagyon vártam, hogy az igazi Tomori Zsuzsit tudjam nyújtani a klubnak és a szurkolóknak, ezért fájt az, hogy a válogatott mérkőzésen megsérültem” – mondta Tomori, akit megnyugtattak az orvosok, hogy – ahogy fogalmaz – nem volt trauma a térdében, és nem azért sérült meg, mert ezt a lábát többet terhelte volna, mint a másikat. A sérülés okára azóta sem derült fény , de egyvalami biztos: a győri klubot ebben az évben sok sérülés hátráltatja.

A játékos nem csak a hagyományos módszereket veszi igénybe a rehabilitációhoz, lelki felépüléstét segíti az a coach, akit egyik ismerőse ajánlott.

„Vele mindenképpen beszélgetek ezekről a dolgokról. Úgy gondolom, valamiből erőt kell merítenem. Nagyon jól esik, hogy a klubnál mindenki mögöttem áll. Nem szeretném elsietni a rehabilitációt” – jelentette ki Tomori, aki nem fontolgatta, hogy befejezi a játékot. „Nem mondom, hogy ott a meccs után ez nem jutott eszembe, amikor felmentem az öltözőbe, a Görbének (Görbicz Anita – a szerk.) mondtam, hogy hát ez valószínűleg ennyi volt. Azt válaszolta, hogy neki is mind a két térde már ilyen, mégis tudott játszani.”

Ugyancsak jól esett Tomorinak, hogy több élsportolótól kapott sms-t, azt írták neki, nehogy azt gondolja, hogy nem tudja folytatni a sportolást azért, mert mind a két  lába megsérült.

„Úgy vagyok vele, hogy hiszek nekik. Láttam is, hogy vissza lehet ebből jönni, de azzal is tisztában vagyok, hogy ez egy nehéz, hosszú folyamat” – mondta a kézilabdázó. Hozzátette, hogy hétfőn dobta el a mankóit, és aznap beköltözött a Nemzeti Kézilabda Akadémiára. Négy nap alatt sokat javult a térde. „Már nem csak egy fadarab, ami csak úgy van” – jegyezte meg.

Tomori a lehető legjobb helyen rehabilitálódik, hiszen a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia rehabilitációs részén nagyon jó gépek vannak. A kézilabdázó szerint ezek az eszközök Európa bármelyik részén megállnák a helyüket.

„Szívesen lennék most 14 éves gyerek, aki itt lakik a kollégiumban. Olyan környezetben készülhetnek a gyerekek, ahol minden megtalálható, amire szükségük van. Többek között étterem, medence és szauna is van a központban”  – nyilatkozta az átlövő,  aki a Győr Bajnokok Ligája-sorsolásával kapcsolatban is elmondta a véleményét.

„A CSM Bucuresti jó ellenfél nekünk. Úgy gondolom, ha túljutunk a bukarestieken, a döntőben már olyan eksztázisban leszünk, hogy a mienk lehet a végső siker. Mindenképpen ott leszek a helyszínen, nagyon bízom a többiekben, biztatni fogom őket.”

Legfrissebb híreink

23:43 - Szlovák-magyar: Marco Rossi reakciója MAGYAR FOCI
22:59 - Szlovák-magyar: bámulatos volt a mieink élőképe - fotó NEMZETKÖZI FOCI
22:48 - Parádézó hollandok, szenvedő horvátok - napi összefoglaló NEMZETKÖZI FOCI
22:38 - Simán kapott ki a válogatott Szlovákiában - videók MAGYAR FOCI
22:04 - Óriási potyagól a világklasszis kapustól - videó NEMZETKÖZI FOCI
20:02 - Bombaigazolás: klubot vált a világbajnok francia játékos NEMZETKÖZI FOCI
19:29 - Szlovák-magyar: bombameglepetés a mieink kezdőjében! MAGYAR FOCI
19:19 - Eb: fantasztikus góllal indult a selejtezősorozat - videó NEMZETKÖZI FOCI
17:56 - Felfoghatatlan összeget fizettek Ferguson utolsó rágójáért NEMZETKÖZI FOCI
17:14 - Légfegyveres Eb - Újra az a hajszál állt a magyarok és a döntő közé EGYÉB SPORTOK
16:42 - Ronaldo biztosan nem kapott a szívéhez, az UEFA büntetése miatt NEMZETKÖZI FOCI
16:06 - Hajszálnyira volt a magyar lány a döntőtől EGYÉB SPORTOK
15:30 - Így indultak a magyar szurkolók Felvidékre - VIDEÓ! MAGYAR FOCI
14:06 - Kézilabda: a Győr ikonjával erősít a Siófok KÉZILABDA
13:13 - Kopár István bizonyította erejét, és mindent legyőző akaratát - videó EXTRÉM SPORT
12:28 - Nagy elhatározásra jutott a Chelsea világbajnoka NEMZETKÖZI FOCI
11:40 - Kézi: Tovább marad Békéscsabán a nemrég érkezett irányító KÉZILABDA
10:26 - Miami tenisztorna - Kemény, fiatal ellenfelet kaphat Fucsovics TENISZ
08:23 - Angliába mehet az Atlético Madrid húzóembere NEMZETKÖZI FOCI
07:46 - Kézilabda: csapatot válthat a világsztár KÉZILABDA
07:13 - Csütörtöki sport: a szlovák-magyar rangadó a nap csúcspontja EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények