Szerkesztő: Nagy Benjámin
2019. 01. 27. 19:01

Pokoli nagy sikert aratott a házigazda.

 Rommá verte Dánia Norvégiát a 26. férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében, Herningben: a házigazda 31-22-es arányban, frenetikus játékkal diadalmaskodott, így hibátlan mérleggel szerezte meg az ország történelmének első világbajnoki aranyérmét. 

A két csapat a csoportkörben is találkozott egymással, akkor az olimpiai bajnok dánok 30-26-ra nyertek. A norvégok a két évvel ezelőtti után a második, a dánok pedig a negyedik vb-döntőjüket játszották, de nyernie korábban egyik csapatnak sem sikerült.

A fináléban 3-2-nél vezettek utoljára a norvégok, onnan a házigazdák Mikkel Hansen irányításával 7-2-es sorozatot produkáltak. A dánok extázisban játszottak, és egyben rendkívül taktikusan is, hiszen alaposan felkészültek az ellenfél legjobbja, Sander Sagosen semlegesítésére, és már a szünet előtt eldöntötték a meccset.    

Niklas Landin a második felvonásban is bravúrosan védett, erre alapozva csapata a 47. percben már tíz góllal vezetett, és a hajrában sem történt változás a játék képében, így a dánok váratlanul nagy fölénnyel nyertek.

Érdekesség, hogy a világbajnokságot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő dánok idén csak a magyar válogatottól kaptak ki - január 6-án az odensei felkészülési mérkőzésen 28-25-re -, és a tornán is a magyarokkal játszották a legszorosabb meccsüket, amikor a középdöntő első fordulójában 25-22-re győztek.

Eredmény, döntő:

Dánia-Norvégia 31-22 (18-11)


a legeredményesebb játékosok: M. Hansen 7, M. Toft Hansen 5, illetve Jöndal 9, Sagosen, Johannessen 3-3

Korábban:  

a 3. helyért:  
Franciaország-Németország 26-25 (9-13)

Legfrissebb híreink


Élő eredmények