Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 12. 21. 21:16

Az egyik gólt sem tudott ütni.

A DVTK Jegesmedvék sikerét hozta a MAC Újbuda ellen a magyar csapatok pénteki összecsapása Miskolcon a szlovák jégkorongliga alapszakaszában. A két fél mindkét korábbi találkozója a fővárosiak győzelmével zárult: októberben Miskolcon hosszabbítás után nyert 3-2-re a MAC, míg novemberben 4-2-es újbudai siker született a Tüskecsarnokban. Összességében pedig hármas győzelmi sorozatnál járt riválisa ellen, az Erste Liga fináléjának utolsó mérkőzését is a MAC nyerte márciusban.

    
A pénteki találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, az első harmad végére azonban több lövéssel büszkélkedhettek a vendégek: a fővárosiak 15, a borsodiak 9 alkalommal vették célba az ellenfél kapuját, ám az egyaránt válogatott Vay Ádám és Bálizs Bence is jól őrizte hálóját.
    
A második húsz percben a házigazdák akarata érvényesült, 18 kísérletükkel szemben a fővárosiak hetet tudtak felmutatni, gól viszont továbbra sem született.
    
Így a döntés a záró felvonásra maradt, amelyben változatlanul a DVTK fölénye érvényesült, ám Bálizs bravúrjainak is köszönhetően úgy tűnt, a rendes játékidőben nem jutnak dűlőre a felek. Alig másfél perccel a dudaszó előtt azonban Galanisz Nikandrosz tökéletes centerezését Somogyi Balázs váltotta gólra. A MAC kapuslehozatallal próbálkozott a hajrában, a kanadai Alexis Loiseau pedig élt is a kínálkozó lehetőséggel, az üres kaput hat másodperccel a vége előtt bevéve beállítva a 2-0-s végeredményt.
 
Eredmény, Tipsport Liga:
DVTK Jegesmedvék-MAC Újbuda 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
gólszerzők: Somogyi (59.), Loiseau (60.)

Legfrissebb híreink


Élő eredmények