Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 21. 07:31

Az USA és Kanada meccselt a harmadik helyért.

Eredmény, döntő:

Svédország – Svájc 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel 
gól: Nyquist (18.), Zibanejad (35.), illetve Niederreiter (17.), Meier (24.)
 
A svéd jégkorong-válogatott megvédte címét, és megnyerte a dániai világbajnokságot, miután a döntőben szétlövéssel jobbnak bizonyult a svájci együttesnél.
 
A svájciak az első és a második harmadban is megszerezték a vezetést, de a svédek óriási nyomása mindkétszer egyenlítést eredményezett.
 
Miután a harmadik harmadban és a hosszabbításban sem született gólt – a svédek mezőnyfölényben játszottak, de kevés lövésük adódott, mert a svájciak jól védekeztek – a szétlövésre maradt a döntés, amelyben az északiak 2-1-re bizonyultak jobbnak.
 
A svéd válogatott a 47. vb-érmét szerezte meg, benne a 11. aranyat.
 
Svájcnak továbbra sincs vb-aranya, a 11. vb-érméből a harmadik ezüstöt gyűjtötte be.
 
A két válogatott öt évvel ezelőtt is találkozott a döntőben, akkor a svédek 5-1-re győztek.
 
 
 
 
 
Eredmény, a 3. helyért:
Egyesült Államok-Kanada 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
 
Az amerikai válogatott bronzérmet szerzett a dániai világbajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón 4-1-re legyőzte a kanadai gárdát.
 
Chris Kreider góljával a 27. percben szereztek vezetést az amerikaiak, Marc-Edouard Vlasic révén a második harmad hajrájában egyenlítettek a kanadaiak. Az 53. percben Nick Bonino ismét előnyhöz juttatta az amerikai válogatottat, majd a végjátékban a kanadaiak kockáztatták: levitték a kapusukat. Ezt üres kapus gólokkal használta ki az amerikai együttes, Anders Lee után zárásként Kreider a második gólját is belőtte.
 
Az amerikaiak a 19. vb-érmüket nyerték meg: két arany és kilenc ezüst után megszerezték a nyolcadik bronzérmet. A gárda legutóbb 2015-ben állhatott a dobogó harmadik fokán, azóta nem szerzett vb-érmet. Kanada ezt megelőzően 2014-ben nem végzett érmes helyen.
 
 
Cimkék: jégkorong , videó

Legfrissebb híreink


Élő eredmények