Szerkesztő: Nagy Benjámin
2017. 12. 10. 13:03

Az okok is eléggé nyomósak...

 

Két hónap múlva kezdődik a téli olimpia Dél-Koreában, de lehet, hogy amerikai sportolók nélkül? ENSZ-nagykövetük erre célzott, amikor biztonsági kérdéseket feszegetett egy egy tv-műsorban - jelezte a Euronews.
 
“Ez még nyitott kérdés, hiszen az összes amerikai állampolgár biztonságáért felelősséggel tartozunk”, fogalmazott Nikki Haley. Az amerikai olimpiai bizottság szerint “ez nem került szóba”.
 
A Fehér Ház szóvivője kijelentette: “Erről nem született hivatalos döntés”. Majd Sarah Sanders azt twittelte: “Az Egyesült Államok nagyon várja a téli olimpiát, de elsődleges állampolgárainak védelme”. Hivatalosan azt közölték: Haley magánvéleményének adott hangot.
 
Pjoncsang csupán 50 kilométerre fekszik a durván fegyverkező, nukleáris arzenált fejlesztő Észak-Koreától. Az 1980-as moszkvai olimpiától 65 ország maradt távol, amiért a brezsnyevi Szovjetúnió katonai inváziót kezdett Afganisztánban.
 
Az Egyesült Államok – különösen a sportolók – nem akarnak bojkottot. - A mi életünk a sport körül forog, az olimpiai eszme a legfontosabb számunkra – mondta egyikük. A Team USA hamarosan leteszi az olimpiai esküt és úgy készül, ott lesz a helyszínen, amikor fellobban az olimpiai láng.

Kirúgták a német sztárcsapat edzőjét, megvan az utód " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Azok után, hogy a Borussia Dortmund hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Werder Bremen ellen, a vezetőség azonnali hatállyal menesztette Peter Bosz vezetőedzőt. Egybehangzó német lapértesülések szerint a holland mesternek már az utódja is megvan, és hamarosan nyilvánosságra is hozzák, ki ő. Angliában a Tottenham ismét remekelt, Harry Kane vezérletével 5-1-re ütötte ki a Stoke-ot.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények