Szerkesztő: Nagy Zsolt
2018. 03. 21. 18:54

Liu Shaolin Sándor az olimpiáról és a világbajnokságról nyilatkozott.

Liu Shaolin Sándor az M4 Sportreggelijében visszaemlékezett az aranyat hozott phjongcshangi téli olimpiára, a verseny és győzelem pillanataira, valamint elárulta, hogy szedte össze magát a montreali világbajnokságra, ahol vasárnap „pályafutása egyik legfényesebb” medálját szerezte.
 
„Úgy mentem el a kanadai mellett, mintha szembe jött volna, összeharaptam az összes fogamat” – emlékezett vissza a phjongcshangi utolsó köreire Liu Shaolin Sándor, aki testvérével, Liu Shaoanggal, valamint Knoch Viktorral és Burján Csabával Magyarország első aranyérmét szerezte a téli olimpiák történetében.
 
Rövidpályás gyorskorcsolyázóink nem pihenhettek az ötkarikás játékok után, mert a hétvégén már a montreali világbajnokságon volt jelenésük.
 
„Elég nehéz volt fókuszáltan elutazni Montrealba, mert éreztem a testemen és a fejemen, hogy már pihenni szeretnének. Viszont Kanadában a tesztverseny után felébredt a testem, s utána már nagyon szerettem volna már jól megcsinálni ezt a vb-t. Annyira jó formában éreztem magam, hogy akár az aranya is benne lehetett volna. Úgy voltam az elején a vb-vel, hogy ezt most el kéne engedni, de nem tudtam, hiszen egy versenyló vagyok” – mondta az M4 Sportreggeli című műsorában Liu Shaolin Sándor, aki az M1 aktuális csatornán pályafutása egyik legfényesebb medáljának nevezte az ezüstérmet, amelyet összetettben nyert vasárnap a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.
 
"Hatalmas varázslat volt, hihetetlen, hogy az utolsó pillanatban sikerült felállnom a dobogóra."
 
Az MTK sportolója pályafutása hatodik vb-érmét szerezte: 2016-ban aranyérmes volt 500 méteren, 2015-ben ezüstérmes 500 méteren és a váltóval, míg 2016-ban összetettben, tavaly pedig a váltóval nyert bronzérmet.
 
„Minden egyes nap, minden percben próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél több ilyen sikert tudjunk elérni. Nagyon sok mindenben lehet fejlődni, az egész sport fejlődik tovább”- fejtette ki. Leszögezte, hosszú időszakon vannak túl, és sok mindent tettek meg a jó eredményekért, de így is kemény munka vár rájuk a jövőben.
 
Megemlítette, a pihenését szeretné tengerparton tölteni, mert "kicsit sok volt már a jégből".
 
A futamok előtti jellegzetes szemöldöksimításairól és kacsintásaira kitérve elmondta, ezekkel próbálja magát adni, s egyúttal színt vinni a versenyekbe.
 

Börtönbüntetést kért Xabi Alonsóra a madridi ügyészség " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Adócsalás miatt ötéves börtönbüntetést kért a madridi tartományi ügyészség Xabi Alonsóra, a Real Madrid korábbi labdarúgójára. A tavaly nyáron visszavonult középpályás az ügyészség szerdai bejelentése szerint 2010 és 2012 között 2 millió eurót (622,8 millió forintot) nem fizetett be a spanyol államkasszába. Ezért a börtön mellett 4 millió euró (1,2 milliárd forint) befizetésére is köteleznék.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények