Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 02. 17. 10:29

Sporttörténelmi tett.

 

Nagy meglepetésre Ester Ledecká nyerte a női szuperóriás-műlesiklást a phjongcshangi téli olimpián. A 22 éves cseh versenyző – aki hódeszkásként világbajnok – a 26-os rajtszámmal siklott le a pályán, amikor már sokan gratuláltak az aranyéremhez a négy éve győztes osztrák Anna Veithnek. A célba érkezéskor Ledecká ideje egy századmásodperccel jobb volt, noha a pálya alsó szakaszán egy ugratónál nem éppen a legsimábban fogott talajt. Ő maga sem hitte el, hogy megnyerte a versenyt, miközben Veith csalódottan vette tudomásul, hogy minimális különbséggel lemaradt a címvédésről.

Az osztrák síelő egy tizeddel előzte meg a harmadik helyezett Tina Weirathert, akinek az édesanyja, Hanni Wenzel Liechtenstein egyetlen olimpiai bajnoka. Weirather a bronzérmet úgy harcolta ki, hogy mindössze egy századdal volt jobb a svájci Lara Gutnál.

„Eddig azt hittem, jobb snowboardos vagyok – mondta Ledecka a váratlan győzelmét követően. – Valószínűleg és voltam az egyetlen hódeszkás a pályán. A többiek nem kockáztattak sokat, nyilván nagy volt rajtuk a nyomás, én viszont csak azzal törődtem, hogy a legjobbamat nyújtsam. Azt gondoltam, ez sokkal később fog bekövetkezni a pályafutásomban, de nagyszerű, hogy így alakult” – folytatta összegzését. A sikeren felbuzdulva el szeretne indulni a jövő szerdai lesiklásban is, mielőtt felcsatolná a hódeszkát és rajthoz áll – egy nappal később – a párhuzamos óriás-műlesiklás selejtezőjében.

A szuperóriás-műlesiklás az erős szél miatt egy órát csúszott a dzsongszoni pályán, ahol a várakozás után elsőként a 80 világkupa-elsőségével az abszolút örökranglista második helyén álló amerikai Lindsey Vonn, a szám egyik esélyese siklott le. A pálya felső szakaszán szépen jött, alul viszont egyszer lecsúszott az ideális ívről, emiatt végül hatodik lett a 45 fős mezőnyben.

 

női szuperóriás-műlesiklás,

olimpiai bajnok: Ester Ledecká (Csehország) 1:21.11 perc

2. Anna Veith (Ausztria) 1:21.12

3. Tina Weirather (Liechtenstein) 1:21.22

Babosék párosmeccse rövidítésben dőlt el " TENISZ › Friss hírek

A tét az elődöntőbe jutás volt.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények