Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 02. 24. 16:53

Kossuth Rádiónak adott interjújában olyan titkokat is elárult, mint hogy milyen zenét hallgat a versenyek előtt.

Csütörtökön a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét, azonban a négyes alapembere, Liu Shaolin Sándor szerint azóta nem változott semmi, ahogyan ők sem változtak meg, továbbra is két lábbal a földön tudtak maradni. Kossuth Rádiónak adott interjújában olyan titkokat is elárult, mint hogy milyen zenét hallgat a versenyek előtt, hogyan viszonyul a rajongótáborához, és mit mondott társainak a finálé előtt az öltözőben.

 
„Be tudtunk jönni most is az ajtón, befértünk, nem volt akkora az arcunk. Ugyanolyan hétköznapi gyerekek, srácok vagyunk, mint előtte" – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a csütörtökön történelmi olimpiai aranyérmet nyerőrövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagja, Liu Shaolin Sándor. A 22 éves gyorskoris hozzátette, mindig arra törekedtek, hogy az ilyen remek eredményeik után is a földön járjanak.
 
„Nagyon próbáltam fókuszálni az egyéni versenyeimre, mind a négy távomon benne voltam a döntőben, nagyon sok fájdalom van ebben az egészben” – árulta el Liu Shaolin, aki azt elmondta, hogy ez nem is fog változni. „Ahogy édesapám mondta, minden egy perc mögött tíz év munka van.”
 
A friss olimpiai bajnok arról is beszélt, hogy a csapatverseny előtt az öltözőben nagyon rosszul érezte magát az 500 egyéni után, hiszen A-döntőbe várta magát. Próbálta összerakni a versenyt fejben, és társait is azzal biztatni, hogy neki is sikerült fejben összeszednie magát a B-döntő előtt, azt meg tudta nyerni. „Nem borogattunk padokat előtte, nem ugráltunk egymás nyakába, mindenki higgadt és céltudatos volt.”
 
A csapatverseny döntőjében is négy csapat indult, azonban a mezőny rövid idő után három csapatosra szűkült, ugyanis a hazai, dél-koreai négyes kicsúszott és tetemes hátrányból folytatta a finálét.
 
„Én menni akartam, akartam tolni, ezt szerintem Lina, az edzőnk is látta rajtam és érzékelte, de folyamatosan azt kiabálta nekem, hogy nyugodjak meg és várjak ki az utolsó pillanatig” – hozzátette, angolul és magyarul is próbált jelezni neki, de „ilyenkor már mindenki, minden nyelven kommunikál”. Visszatérve a dél-koreai csapatra, elmondta, hogy nagyon rosszul váltották le az elesett embert, és már akkor kaptak egy kört, azt tudták, hogy nem fogják visszahozni. „Nem kezdtük el tolni, mint siket a csengőt, hanem higgadtan ment mindegyik csapat, és mindenki nagyon jól tudta kezelni a kiesésüket.”
 
A fiatal gyorskorcsolyázó elárulta, hogy általában Justin Bieber zenéit hallgatja a versenyi előtt, és azt is, hogy napszemüvegben kénytelen járkálni a hatalmas dél-koreai rajongótábora miatt. „Nagyon jó érzés, de egy kicsit nehéz is már. Jó, hogy ilyen sokan támogatnak minket. Reméljük, hogy Magyarországon is minél többen jönnek majd oda hozzánk az utcán.” 
 
Cimkék: téli-olimpia

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények