Szerkesztő: Kvanduk Bence | moksz.hu
2019. 02. 10. 13:09

Hergelnie kellett magát a verseny előtt.

„Persze, jó lett volna megnyerni az ötszázas döntőt, de nagyon örülök ennek az ezüstéremnek. A finálé előtt direkt hergeltem magam, mert észrevettem, hogy én már nem tudok izgulni. Legyen bármekkora is a tét, mindig nyugodt maradok – nyilatkozta a szövetség honlapjának Liu Shaolin Sándor 500 méteren szerzett ezüstérme után. – Kicsit fáradtnak éreztem már a lábamat a döntőben, ennek ellenére jó volt ez a futás. Vasárnap pedig még jobb lesz!”

Az idősebbik Liu testvér Jászapáti Petrával, Bácskai Sára Lucával és Krueger Cole-lal kiegészülve a vegyes váltó tagjaként is jégre lépett szombaton, ám az elődöntőben elmaradt a magyar továbbjutás, miután a lányok egy rossz váltás után elestek.

„Néztünk is egymásra Cole-lal a pálya közepén, hogy akkor most mi is legyen” – árulta el Liu Shaolin. A csapat végül mentette a helyzetet amennyire lehetett: harmadik helyen ért célba, így vasárnap a B döntőben folytathatja.
 
„Ilyen a legjobb családban is előfordul – nyilatkozta Bánhidi Ákos, a csapat edzője és menedzsere. – A lányok nagyon jól teljesítenek a vegyes váltóban, ez most szerencsétlen eset volt. Sajnálom, mert a kezünkben volt a továbbjutás, de azt elárulom, hogy Cole pénteken hatalmasat esett, így fájós térddel futotta le az elődöntőt.”
 
A pénteki nap egyébként megint tele volt esésekkel – emlékezhetünk: Liu Shaoang is a selejtezős napon szenvedett kéztörést a vk-sorozat előző állomásán, Drezdában. A sok bukás, sérülés egyik oka szinte biztosan a mindig hosszúra nyúló program, amelynek során a versenyzők egyre nehezebben tudnak koncentrálni, egyre fáradnak, így könnyebben megtörténik a baj.
 
„Ezt majd biztosan át kell gondolniuk az illetékeseknek, mert ezek a selejtezős napok amellett, hogy hosszúak és mindannyiunk számára megterhelőek, veszélyesek is – jegyezte meg Bánhidi Ákos, aki természetesen értékelte Liu Shaolin Sándor szombati teljesítményét is. – Már a drezdai vk-viadal előtt is elmondtam, hogy Sanyi előbb beteg volt, majd jött a sérülése, aztán pedig Kínába utazott, hogy aláírja a nagyon fontos szponzorációs szerződést, így napok maradtak ki a felkészüléséből. Ezek után már Drezdában két döntőt futott, és az egyik alkalommal csak azért nem szerzett érmet, mert elment a pengéjének az éle. Torinóban jött sorozatban a harmadik fináléja, itt viszont már odaért a dobogóra. Ez egy brutálisan jó eredménysor! Pedig most sincs csúcsformában, de hogy mentálisan milyen erős, az ezúttal is bebizonyosodott.”
 
Noha a férfi váltó már pénteken búcsúzott a versenytől, biztossá vált, hogy élen végez az összetettben, hiszen a második helyen álló, ugyancsak kiesett kanadaiak már nem szerezhetnek pontot, és a kínai és a holland váltó győzelme esetén sem előzheti meg. Magyar staféta most először nyerte meg a világkupa összetettjét.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények