Szerkesztő: Simon Zoltán
2019. 01. 07. 18:49

Méghozzá Svájcban teszi ezt meg.

Szombaton, a svájci St. Antonban tér vissza a világkupa-sorozatba sérülése után minden idők legeredményesebb női alpesi sízője, Lindsey Vonn. A 34 éves amerikai sportoló mindezt közösségi oldalán jelentette be hétfőn.

 
„Nehéz volt az elmúlt hat hét, de már ismét a léceimen vagyok, és izgatottan várom, hogy ott legyek a rajtnál” – fogalmazott Instagram-oldalán Vonn, aki november 19-én, edzés közben szenvedett térdsérülést: egyik szalagja meghúzódott, és a csontja is zúzódott egy esés következtében.
 
St. Antonban lesikló- és szuperóriás-műlesikló versenyt rendeznek szombaton és vasárnap. Az olimpiai és kétszeres világbajnok, valamint négyszeres összetett vk-győztes Vonn a tervek szerint ezekben a számokban rajthoz áll a februári, arei világbajnokságon is.
 
A világkupában 82 futamgyőzelmével a legeredményesebb női versenyzőnek számító síző korábban bejelentette, hogy ez az utolsó szezonja, bár kedvenc helyszínén, a kanadai Lake Louise-ban még ősszel is szeretne rajthoz állni. Célja, hogy megdöntse az abszolút örökranglistát 86 vk-győzelemmel vezető svéd Ingemar Stenmark rekordját.
Cimkék: lindsey , vonn , alpesi-sí

Legfrissebb híreink


Élő eredmények