Szerkesztő: Bíró Ádám
2019. 02. 13. 14:28

Komoly terveket szövögetnek a Fradinál.

A Fradiban folytatja a pályafutását az olimpiai bajnoki címmel rendelkező Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. A két kiváló klasszis érkezéséről a következő közleményt adták ki a fővárosiak: 
 
A Ferencvárosi Torna Clubban 1951-ben honosodott meg a gyorskorcsolya, épp amikor igazán elkezdődött a klub kálváriája, vagyis a szörnyű emlékű ÉDOSZ, majd Kinizsi-korszak. A műkorcsolya- és a gyorskorcsolya-szakág lényegében egyszerre alakult meg. A gyorskorcsolya, sajnos, nem volt hosszú életű az FTC-nél, mindössze hat évet élt a szakág. Kónya Béla személyében mégis volt egy országos bajnoka.
 
A szakág 1957-es megszűnésében jelentősen közrejátszott az a tény, hogy az 1956-os forradalom leverése után az élgárda külföldre távozott. (A műkorcsolya sokkal hosszabb ideig működött a Ferencvárosnál, túlélte az 50-es évek viszontagságait és kiemelkedő eredményeket értek el az itt sportolók, azonban 1982-ben végérvényesen megszűnt a korcsolya a Fradiban.)
 
Hatvankét évvel a gyorskorcsolya szakág megszűnése után klubunk a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újjáalakul a Ferencvárosi Torna Club korcsolya szakosztálya! Az FTC vezetése az ökölvívó szakosztály 2014-es feltámasztása, valamint a vívók 2017-es hazatérése után újabb szakosztály újjáalakulását támogatja.
 

Az FTC Korcsolya Szakosztály rögtön bombaigazolásokkal kezdte meg működését, akik be is mutatkoztak a sajtótájékoztatón: az újjáalakult szakosztály első igazolásai a világklasszis Liu-testvérek, vagyis az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes Liu Shaolin Sándor, és öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang. A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmes csapatának oszlopos tagjai mellett csatlakozik a Ferencvároshoz két versenyzőtársuk, Cole és John-Henry Krueger, a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákos. 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények