Szerkesztő: Simon Zoltán | m4sport.hu
2018. 08. 26. 09:39

A magyar versenyzők három aranyérmet szereztek a szombati döntőkben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

 A szülés után visszatért klasszis szerint mindkét szám nehéz volt, az egyes miatt nem volt igazán pihent a párosra, de úgy érzi, a két aranyérmet nem kell magyarázni.

 
A magyar versenyzők három aranyérmet szereztek a szombati döntőkben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon. Így összesen öt aranyéremnél tart a magyar együttes. Kozák Danuta egyesben és Kárász Annával párosban is győzni tudott, míg a Balaska Márk, Birkás Balázs kettős megvédte címét.
 

„Mindkettő nehéz volt, az egyes azért, mert egyedül versenyeztem, és nem volt kivel megosztani a terhet, a páros pedig azért, mert éreztem, hogy nem vagyok pihent, annak ellenére sem, hogy próbáltuk modellezni korábban ezt az időrendet. Az utolsó ötvenen hiányzott az az extra a részemről, amit az egyes kivett belőlem, de a két aranyat nem kell magyarázni. Van jövője ennek a párosnak” – mondta Kozák Danuta az M4 Sportnak.
 
„Nem tartottam attól, hogy Dana fáradt lesz, tudtam, hogy ki fogja bírni. Nagyon szoros volt, nagy kő esett le a szívemről, amikor kijött a hivatalos eredmény. Nagy lendületet adhat ez a négyesre” – nyilatkozata Kárász Anna, aki az 500 négyesben Kozák Danutával és a Portugáliában már szintén világbajnoki címet nyert Medveczky Erikával és Bodonyi Dórával ül majd a hajóban.
 

Címvédőként állt rajthoz 200 méteren a Balaska Márk, Birkás Balázs kettős, és a kirobbanó formában lévő magyar páros rajt-cél győzelmet aratott.
 
„A sebességünkben még maradt egy kicsi ebben a szembeszélben. Valamiben különlegesek vagyunk, mert évről évre hozzuk a jó eredményt” – mondta boldogan Birkás Balázs. „Ez az érzés felfoghatatlan. Azért nyertünk, mert a többiek sokkot kaptak, azt hitték, hogy visszahívják a rajtot” – utalt viccesen Balaska a kiváló rajtjukra.
 
A magyar válogatott öt arany-, és egy bronzéremmel áll, a parasportolók között pedig Suba Róbert is nyert egy ezüstérmet. Szombaton délután még előfutamokat és középdöntőket rendeznek Portugáliában.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények