Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 07. 03. 21:06

Nem kell műteni, de...

 

Nem kell megműteni Márton Anitát, aki sérülése miatt nem indulhatott a Gyulai Memorial Magyar Nagydíjon. Az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok súlylökő a székesfehérvári viadal mellett két Gyémánt Liga-versenyt is kénytelen lesz kihagyni, és bizonytalan a szereplése az augusztusi Európa-bajnokságon is.

 

„A jó hír az, hogy nem kell műteni, a rossz viszont az, hogy ha nem következik be gyors javulás, oda lehet az idei Európa-bajnokságom, akkor pedig a szabadtéri idényem hátra lévő hónapjait is elveszíthetem – idézi az SzPress Hírszolgálat a 29 éves atlétát. – Izgatottan várom a jövő hetet, legközelebb akkor mondhatják ki az orvosaim, hogy szabad-e erőltetnem az edzéseket, vagy jobban teszem, ha inkább pihentetem a fájó térdemet. Pontosabban a négyfejű combizmomat, ahonnan a fájdalom kisugárzik.”
 
A szegedi sportoló a birminghami fedettpályás vb-n aratott diadala után kezdte el fájlalni a lábát, elmondása szerint olyan érzés, mintha „satuba fognák a térdét”. „Egy újabb és rövidebb alapozásba kezdtünk Eperjesi Lászlóval, az edzőmmel, amikor azt tapasztaltam, hogy nagyobb súlyokkal guggolva, illetve forgómozgás közben először hasító fájdalmat érzek, aztán meg az az érzésem, mintha satuba fogták volna a térdemet. Minden lehetséges vizsgálaton keresztül mentem, az már biztos, hogy a műtétet elkerülöm, de a terheléssel egyelőre csínján kell bánnom. Ezért aztán a teljes gázból mondjuk az egyötödét visszavettem. Kaptam gyógyszert, gyógytornára járok – ami egyébként is jól jön nekem -, sokat nyújtok és masszőrhöz is járok, de még akupunktúrás kezelést is kapok. Rövidesen kiderül, hogy miként tovább” – folytatta Márton Anita, aki szerint még mindig jobb az idei versenyidényt kihagyni, mint kockáztatni a jövő évi világbajnoki vagy a tokiói olimpiai szereplést.
 

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni azzal, hogy az edzésekkel nem álltam le, de mindent a szokásosnál is óvatosabban csinálok. Jó érzés azt tapasztalni, hogy a bajban a szövetség és a klubom is a segítségemre sietett. Eközben titkon azt remélem, hogy egy szép napon – persze még az idén – arra ébredek, hogy már nem a fáj a lábam, és mindent úgy csinálhatok, ahogy a birminghami világbajnoki győzelmem előtt” – tette hozzá Márton Anita.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények