Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 05. 17. 21:29

Látványos siker az esőben.

 

A Bora-Hansgrohe ír sprintere, Sam Bennett nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát. Az etap befutójának különlegessége volt, hogy a versenyzők a szakadó esőben az imolai versenypályán tekertek - ott, ahol Ayrton Senna, minden idők egyik legjobb F1-pilótája 1994-ben életét vesztette. 

 

Az utolsó kilométereken támadást támadás követett, a gyorslábúak közül a pontversenyben élen álló Elia Viviani (Quick-Step Floors) is leszakadt, majd Matej Mohoric (Bahrain-Merida), Diego Ulissi (UAE Emirates) és Carlos Betancur (Movistar) hármasa hihette el néhány pillanat erejéig, hogy hazaérhet. Végül az utolsó métereken bedarálta őket az ötvenegy főre redukálódó főmezőny - egész pontosan Bennett úgy haladt el a lószolók mellett, ahogy annak rendje és módja... A második Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo), a harmadik Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) lett. 

 

Összetettben nem változott semmi, továbbra is a Mitchelton-Scott brit kiválósága, Simon Yates vezet Tom Dumoulin (Sunweb) és Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) előtt.

 

Eredmény, Giro d'Italia 2018, 12. szakasz:

1. Sam Bennett (ír, Bora-Hansgrohe) 4:49:34

2. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) azonos idővel

3. Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) a. i.

 

Az összetett állása:

1. Simon Yates (Mitchelton-Scott) 51:57:55

2. Tom Dumoulin (Sunweb) +47 másodperc

3. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) +1:04

 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények