Szerkesztő: Nagy Benjámin
2017. 09. 19. 14:20

Olimpiai bajnokunk nem éppen a legszerencsésebb...

 

Berki Krisztián vállsérülése miatt nem indul az október 2. és 8. között Montrealban sorra kerülő torna-világbajnokságon.

   
Altorjai Sándor, a magyar szövetség (MATSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán kedden reggel bejelentette, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok lólengés-specialistát várhatóan már ezen a héten megoperálják."Ez nem kiújult, hanem egy új sérülés. Lassan húsz éve terheli azonos módon az ízületét, ami megsínylette ezt. A mai napig edz, továbbra is motivált, és már arra koncentrál, hogy a jövő évre ismét teljes értékű legyen, mint idén a tavaszi idénye volt" - tette hozzá a sportvezető. Hangsúlyozta, Berki a három-négyhónapos rehabilitáció után a 2020-as tokiói olimpiáig folytatni szeretné pályafutását.
    
Berkinek szeptemberben már az egyéni országos bajnokságot és a szombathelyi challenge világkupa-versenyt is ki kellett hagynia sérülése miatt. Vállproblémájával több mint egy hónapja küzd, és különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem javult. A MATSZ beszámolója szerint a magyar vállspecialisták országos konzíliumot tartottak, és úgy döntöttek, hogy a sikeres olimpiai kvalifikáció érdekében beavatkozásra van szükség. "Az előző egy évben bebizonyosodott, hogy terhelhető a korábban műtött vállam, fel tudtam készülni a versenyekre, és sikerült is jól szerepelnem. Az elmúlt időszakban viszont újra fájdalmat éreztem, ugyanabban a vállamban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van" - nyilatkozta Berki Krisztián. Mint mondta, mindent alárendel a tokiói szereplésnek, ezért szeretné, ha mielőbb túleshetne az operáción, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel kelljen foglalkoznia.
 
 

 

Kézilabda: meglepő nevek a női válogatott keretében " KÉZILABDA › Női válogatott

Cimkék: torna , berki

Legfrissebb híreink


Élő eredmények