Szerkesztő: Kvanduk Bence | MTI
2019. 01. 14. 15:03

Bánhidi Ákos csapatmenedzser értékelt

Bánhidi Ákos csapatmenedzser teljes elégedettséggel értékelte a magyar versenyzők szereplését a hollandiai Dordrechtben vasárnap befejeződött rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. A válogatott 4-4 arany- és ezüstéremmel, s egy bronzzal az éremtáblázat élén végzett.

"Ugyan nincsenek tengerentúli és ázsiai versenyzők, de vannak jó európai gyorskorcsolyázók, akiket le kellett gyűrni és ezt a feladatot most mi sikerrel teljesítettük" - jelentette ki a sportvezető.
 
Liu Shaolin Sándor összetett Európa-bajnoki címét kifejezetten komoly eredménynek nevezte, amelyért nagyon régóta küzdenek.
 
"Azért a végén kellett számolgatni, mert voltak olyan forgatókönyvek, hogy az oroszok borsot törhetnek az orrunk alá, de a fiúk tökéletesen végrehajtották az eltervezett taktikát a 3000 méteres szuperdöntőben" - mondta Bánhidi, aki kiemelte, az öt férfi számból csupán 1000 méteren nem született magyar aranyérem. A vasárnap elbukott fináléval kapcsolatban viszont jelezte, az orosz Szemjon Jelisztratovnak szombaton kevesebb dolga volt mint Liu Shaolinnak, így frissebbnek bizonyult, s emiatt előzhette meg a magyar világklasszist az utolsó körben.
 
Az olimpiai bajnok férfi váltó diadala kapcsán megjegyezte, bármily furcsa, ez a sportág első Eb-aranyérme ebben a számban.
 
"Liu Shaoangot az első két futamban pihentettük, azaz tudtuk keverni a kártyákat" - fogalmazott a szakember, aki szerint otthon is vannak olyan versenyzők, akik komoly potenciált jelentenek. "Nagyon örülök a női váltó bronzérmének is, mert nagy lendületet adhat. Ezzel nem feltétlenül kalkuláltunk, de a rövidpályás gyorskorcsolyázás sok érdekességet produkál, a hétvége folyamán pedig a szerencsésebb arcát mutogatta felénk".
 
Bánhidi azt leszögezte, a szerencse ellenére - az elődöntőben és a fináléban is elesett két rivális - a női csapat teljesítménye megsüvegelendő, mert "ott kellett lenni minden méternél, különben nem lehetett volna meglovagolni ezt a szerencsét".
 
A négy-négy arany- és ezüst-, valamint egy bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett a magyar csapat, amely eredményesség tekintetében és érmek számában is rekordot döntött, Liu Shaolin pedig három arannyal és két ezüsttel a kontinensviadal legeredményesebb versenyzője lett.
 
"Mindig írnom kell beszámolókat, az elmúlt négy évben majdnem egy A4-es oldalt írtam tele történelmi sikerekkel. Ez is odakerül" - zárta szavait Bánhidi.
 
A sportág versenyei február elején folytatódnak a drezdai és torinói világkupaversenyekkel, a szezon pedig március elején a szófiai világbajnoksággal zárul.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények