Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 16. 18:19

Ennél jobbra számítottunk...

 

Pusztai Liza nyolcaddöntős búcsúja volt a magyar női kardozók legjobb eredménye az újvidéki vívó Európa-bajnokság szombati nyitónapján.

 

A viadal honlapja szerint a BVSC 17 esztendős versenyzője kiemeltként nem lépett pástra az első fordulóban, akárcsak első ellenfele, László Luca, kettejük asszóját 15–6-ra nyerte Pusztai. A legjobb 16 között Szofija Velikaja várt az Eb-bronzérmes magyar kardozóra, s 15–5-tel az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz lépett tovább.

A vb-bronzérmes Márton Anna is a legjobb 32 között kezdte meg szereplését, ám számára ez egyben a végállomást is jelentette, mivel az orosz Szvetlana Seveleva nagy csatában, 15–13-ra legyőzte őt. Ugyanez volt Katona Renáta útja is, akit a második fordulóban a lengyel Aleksandra Shelton búcsúztatott 15–6-tal.

A legjobb 32 jelentette a végállomást a magyar férfi tőrözőknek.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyarok közül Dósa Dániel belga, Mészáros Tamás izraeli ellenfél legyőzésével jutott el a 32-ig: előbbit az orosz Dmitrij Zserebcsenko, utóbbit az olasz Daniele Garozzo múlta felül 15–7-re. Frűhauf Benjámin és Németh András egyaránt a kieséses szakasz első körében búcsúzott.
Cimkék: vívás

Legfrissebb híreink


Élő eredmények