Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2018. 05. 15. 19:09

A szlovén Matej Mohoric nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny tizedik, keddi szakaszát.

Simon Yates néhány másodperccel növelte előnyét összetettben. Csapattársa, az eddig mögötte második Esteban Chaves viszont elvesztette minden esélyét a végső diadalra.

 
A hétfői szünnap után a Giro idei leghosszabb etapja, a Penne és Gualdo Tadino közötti 239 kilométer várt a mezőnyre, s a brit éllovas mögött eddig 32 másodperces lemaradással második kolumbiai versenyző korán leszakadt a főmezőnytől.Sajtóinformációk szerint a csütörtökön az Etnára elsőként feltekerő Chaves pollenallergiával küzd, s végül több mint húsz perc hátránnyal ért célba. Ennek következtében a címvédő holland Tom Dumoulin jött fel a második helyre, de neki is 38-ról 41 másodpercre nőtt a hátránya, mivel Yates megnyert egy részhajrát.
 
Az etapgyőzelemért két szökevény, Mohoric és a német Nico Denz vetélkedett, s végül előbbi bizonyult gyorsabbnak a sprintben. A főmezőny így a harmadik helyért hajrázhatott, melyet az ír Sam Bennett szerzett meg.
 
 

 
 
Eredmények:
10. szakasz, Penne-Gualdo Tadino, 239 km:
1. Matej Mohoric (szlovén, UAE) 6:04:52 óra
2. Nico Denz (német, AG2R) azonos idővel
3. Sam Bennett (ír, Bora) 34 másodperc hátrány
Az összetett élcsoportja:
1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 43:42:38 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 41 mp h.
3. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 46 mp h.
 
Szerdán az Assisi és Osimo közötti 156 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a jövő vasárnapi, római célba érkezésig.
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények