Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 12. 13. 14:01

Meglepő magyarázatot adott a klasszis a vádakra.

A Tour de France- és Vuelta-győztes országúti kerékpáros Chris Froome egy szeptemberben adott mintája miatt vizsgálódik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség - jelzi az Index
 
A négyszeres Tour-győztes kerékpáros egy Vueltán adott szeptember hetedikei mintájában a szalbutamol szint a megengedett szint kétszerese volt. A szalbutamol hörgőtágító béta receptor stimuláns javítja a légzésfunkciót, asztmagyógyszerek hatóanyaga. 
 
Froome azt mondta, hogy orvosa javaslatára, az asztmatünetei enyhítésére növelte a dózist, és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek minden joga megvan, hogy kikérdezze a történtekkel kapcsolatban.
 
"Rosszabbodott az asztmám, ezért a csapatorvos tanácsát követve növeltem a szalbutamol-dózisomat. Mint mindig, akkor is nagyon ügyeltem arra, hogy a megengedett mennyiségnél ne használjak többet" - olvasható Froome közleményében. 
 
Az UCI azt is közölte, hogy Froome többi mintájával nem volt gond. A brit a Vuelta harmadik szakaszán vette át a vezetést, így a hátralévő mind a 18 etapján kötelezően mintát kellett adnia. Froome egy nappal pozitív mintaadása előtt volt először gondban a versenyen, a legkeményebb emelkedőn szinte minden komoly riválisa leelőzte, összetettben 42 másodpercet veszített. 
 

Nagyon komoly bejelentést tett Hosszú Katinka " ÚSZÁS › Friss hírek

A magyar világklasszis Dániában kápráztathatja el a közönséget.

Cimkék: froome , kerékpár

Legfrissebb híreink


Élő eredmények