Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 11. 21. 16:10

Néhány évig még magas szinten folytatná.

Kazi Tamás 1985. május 16-án született Baján. A sport már gyerekkorában nagy szerepet játszott az életében. A középiskolát Dunaújvárosban végezte, ahol előbb futballozott, majd a felvételt nyert a Testnevelési Főiskolára, ott pedig megismerkedett az atlétikával. Akkori edzője, dr. Gyimes Zsolt tanácsára választotta a középtávfutó számokat, azaz a 800 és az 1500 métert - jelentette be a Fradi.

 
Kazi Tamás a fedett és szabadtéri versenyeket is figyelembe véve összesen 28 magyar bajnoki címet nyert ezeken a távokon, illetve a 4x400 méteres váltóban. Több rangos nemzetközi versenyen is indult, hatszor szerepelt Európa-bajnokságon, kétszer világbajnokságon, illetve 2012-ben a londoni olimpián 800 méteren. Legutóbbi világversenyén, a 2018-as berlini Európa-bajnokságon 800 méteren összesítésben a 23., míg 1500 méteren a 18. lett.
 
A Debrecenből érkező atléta három országos csúcsot is tart. Legerősebb számában, 800 méteren 1:45.37-es időt futott 2013. szeptember 8-án Rietiben, míg 1000 méteren 2:17.38-cal zárt 2014. június 17-én egy Ostravában megrendezett nemzetközi versenyen. Idén ezt az eredményét 2:17.19-re javította Székesfehérváron, ez a idő azonban még hitelesítés alatt áll.
 
„Néhány évig még biztosan szeretném magas szinten folytatni az atlétikát” – kezdte Kazi Tamás. „Azt gondolom, hogy az elmúlt években sok, szép sikert értem el, de a jövőm, most már a jelenem szempontjából szükségem volt egy erős váltásra, új ingerek, kihívásokra ez pedig a Ferencvárosnál adatott meg. Az FTC az ország legnagyobb múltú és legnagyobb szurkolói bázissal rendelkező egyesülete, így nem volt kérdés, hogy itt folytatom a pályafutásomat. Vágóné Solti Mária szakosztályvezetővel gyakorlatilag az első beszélgetésünk után pontot tettünk az ügy végére, aminek nagyon örültem. Nagyon motivált, de izgatott is vagyok! A nevemet lehet már ismerhetik, de most az elsődleges célom, hogy sok emberrel személyesen is megismerkedjem a klubban. Az eddigi karrierem során leginkább magamnak szerettem volna bizonyítani, a Fradiban viszont szeretnék megújulni és egyéni vagy országos csúcsokat elérni és sok szép eredménnyel megörvendeztetni a klubot” – tette hozzá új igazolás..

Legfrissebb híreink


Élő eredmények