Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2018. 09. 17. 12:10

Zajlik az élet a Magyar Sí Szövetségben is.

Miklós Edit hétfői bejelentése szerint a Fővárosi Törvényszék szeptember 11-i végzése alapján immár hivatalosan is ő az elnök, így újra elkezdődhet az érdemi munka a Magyar Sí Szövetségben (MSíSZ).

 
A 2014-es szocsi téli olimpián lesiklásban hetedik versenyzőből lett sportvezető hétfői sajtótájékoztatóján jelezte, a végzés alapján Gótzy Antal az MSíSZ alelnöke és Kapitány Ildikó a főtitkára, a jogerős döntés az április 15-i közgyűlésig visszamenőleges hatályú.
 
„A magyar sísport egy hathónapos sérülésen ment keresztül. Nem volt könnyű ez az időszak, mert a szakmai munka akadályoztatva volt, mindenhonnan ki voltunk zárva, az elnökség azonban ilyen körülmények között is megpróbált dolgozni" - mondta Miklós Edit, aki szerint az elmúlt időszakot a sportolók sínylették meg a legjobban, mert nem tudtak megfelelően felkészülni.
 
Miklós reményét fejezte ki, hogy "most eljön a béke ideje, s nyugalomban fogunk tudni készülni". Újságírói kérdésre arról is beszélt, egyelőre még nem tud bejutni a szövetség irodájába, s a hétfői nap feladata lesz, hogy ezt megoldják, a szövetség irodája pedig ezentúl is a Radnóti utcában működik majd.
 
A sportvezető - aki az idén áprilisban vonult vissza a versenyzéstől - hangsúlyozta, az előző elnök, Bajai András korábban tett egy olyan ígéretet, hogy ha őt bejegyzik elnöknek, akkor ő félreáll. "Remélem, betartja a szavát" - jelentette ki Miklós Edit.
 
A jövő feladatait illetően kitért arra, hogy az edzőkkel közösen fognak összeállítani egy szakmai programot, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magyar versenyzők jól tudjanak teljesíteni a közelgő ifjúsági és felnőtt világbajnokságokon, valamint a jövő februárban, Szarajevóban sorra kerülő téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol magyar részről két férfi és két női versenyző indulhat majd. Véleménye szerint vannak tehetséges magyar sízők, név szerint Tóth Zitát említette, aki fiatalon jobb eredményeket ért el, mint egykor ő maga.
 
Gótzy Antal alelnök közölte, miután elültek a hullámok, ideje a szakmával foglalkozni. Elképzelése szerint a magyar síterepeket is jobban be kellene vonni a versenyek megrendezésébe, s ugyancsak cél a sportág hazai bázisának kiszélesítése. Az MTI kérdésére hozzáfűzte: a helyszíneket illetően Eplényre és Mátraszentistvánra gondolt, amelyek a fizikai adottságok alapján alkalmasak arra, hogy műlesiklásban nemzetközi versenyeket rendezzenek rajtuk. Gótzy kiemelte: készek bárkivel tárgyalni annak érdekében, hogy a sportág újra elinduljon felfelé.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy újra a szövetség munkáját segíti Miklós korábbi edzője, Stefan Abplanalp, valamint Stark Márton korábbi szövetség kapitány is felajánlotta segítségét.
 
Bajai András, az MSíSZ tavaly novemberben megválasztott elnöke még a sajtótájékoztató előtt jelezte, hogy a közhiteles nyilvántartás szerint Miklós Edit nem jogosult a szövetség nevében és helyett nyilatkozatot tenni, vagy sajtótájékoztatót tartani.
 
Bajai a közleményében hangsúlyozta, hogy Miklós Edit minden olyan nyilatkozatától elhatárolódik, melyet az MSíSZ nevében tesz. A szövetség megfogalmazása szerint különös tekintettel arra is, hogy "a Magyar Sí Szövetség által a korábbi vezetés tevékenysége alatti cselekmények kivizsgálása érdekében tett, illetve teendő büntetőfeljelentések alapján indult és induló büntetőeljárásokban felmerülhet Miklós Edit esetleges érintettsége is".
 
Bajai azt is jelezte, hogy az eseménnyel kapcsolatos minden olyan tudósítást jogellenesnek tekint az általa vezetett szövetség, mely azt a látszatot kelti, hogy a sajtóeseményt az MSíSZ hívta volna össze.
 

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények