Szerkesztő: Nagy Benjámin
2017. 10. 20. 12:06

Lovassy Krisztián frenetikusan kezdte az Európa-bajnokságot!

 

Jó eredményt várt, de dobogóra nem számított Lovassy Krisztián, aki ezüstérmet nyert scratch-ben a Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokságon csütörtök este - írja az origo.hu. "Múlt héten volt egy felkészülési versenyem, ott már éreztem, hogy jó erőben vagyok, noha fél éve, a világbajnokság óta nem versenyeztem ilyen szinten" - hangsúlyozta az MTI-nek Lovassy, aki az áprilisi, hongkongi vb-n a pontversenyben a 9., míg scratch-ben (egyéni futam meghatározott távon, a helyezéseket az utolsó sprint és a lekörözések száma dönti el) a 12. helyen zárt.
 
"Vártam magamtól a jó eredményt, de dobogóra nem számítottam, meglepetés, hogy ennyire bírták a lábaim"- értékelte a csütörtöki 60 körös, 15 kilométeres viadalt, amelyet a győztes a francia Adrien Garel több mint 52 km/órás átlagsebességgel teljesített. A 24 fős mezőnyből mindössze hatan nem kerültek körhátrányba. Kitért rá, nem igazán sikerült kipihennie magát, mivel az esti versenyen nagyon fel tud pörögni a szervezet, így csak nehezen tudott elaludni, de nagyon örül az éremnek.A 29 éves versenyző előre tekintve elmondta, a pénteki omniumban (egy napon rendezett öt verseny összesítése) szeretne az első tízben végezni, ami nagyon szép eredmény lenne.
 
A szombati pontverseny pedig már legyen egy bónusz!"- fogalmazott Lovassy, aki nyáron az országúti magyar bajnokságon mezőnyversenyben aranyérmet nyert, majd 20. lett a Tour de Hongrie-n.
Lovassy mellett Szalontay Sándor is szerepel a berlini kontinensviadalon, ő csütörtökön sprintben, míg vasárnap keirinben (az első 1400 méteren egy motorbicikli diktálja a tempót, amíg el nem kezdődik a sprint az utolsó 600 méteren) lesz érdekelt.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények