Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 05. 10. 20:22

Öteurós nevezési díjú selejtezőből döntőbe jutva 184 ezer eurót (57 millió forint) nyert.

A világraszóló sikerét követő első munkanapon felmondott németországi munkahelyén Györgyi Krisztián, aki múlt héten egy öteurós nevezési díjú selejtezőből döntőbe jutva 184 ezer eurót (57 millió forint) nyert egy monte-carlói pókerversenyen.

A sajátos ünneplésével és a döntőben előadott káprázatos blöffjével néhány nap alatt világhírűvé vált magyar játékos az öteurós selejtezőből indulva végül az ötödik helyen zárta Európa legrangosabb póker-versenysorozatának monte-carlói állomását.

Györgyi Krisztián a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy még Magyarországon többféle sportágat is kipróbált, az álma pedig az volt, hogy a Veszprémben kézilabdázhasson. „Kaptam egy esélyt, de azt mondták, hogy jó vagyok, de alacsony.”

A pókerjátékos nyolc éve költözött ki Németországba, és az Ulmtól tíz kilométerre fekvő Erbachban fémipari szakmunkásként dolgozik. Egészen péntekig, hiszen hétfőn első dolga volt felmondani munkahelyén. „Itt hagyok mindent, hétfőn beadtam a felmondásomat, péntekig vagyok, aztán költözöm haza a családomhoz. Nem gondoltam volna, hogy ezt öt-tíz éven belül meg tudom tenni.”

A fiatalember a Kossuth Rádiónak elárulta, hogy kollégái eleinte nem vették komolyan monte-carlói indulását, főnöke el sem akarta engedni őt a versenyre. „Először a főnök meg mindenki kiröhögött. Mondta, hogy Krisztián, mit akarsz te Monte-Carlóban, a cápák megesznek téged, aztán jöhetsz haza. Nem is akartak szabadságot adni. Másnap bepipultam. Egyszer kaptam az életemben egy ilyen lehetőséget, még életemben nem játszottam ilyen nagy versenyen, mert hát normális embernek nincs ötezer eurója, hogy benevezzen. Másnap bementem a főnökhöz és megmondtam neki, hogy ha nem kapok szabadságot, akkor a mai naptól nem jövök többet. Akkor egy kicsit megijedt, hétvégéig megkaptam a szabadságot. Aztán szerencsére továbbmentem, eljutottam az utolsó napig, akkor persze már le volt esve az álluk.”

Györgyi Krisztián hozzátette, hogy a verseny utolsó napjára nagyon elfáradt, nem volt felkészülve arra, hogy ilyen sokáig eljut. „Ez a napi 12 óra játék nagyon megterheli az embert. Ott kell ülnöd, másfél-két óránként van húsz perc szüneted. Ez annyira elég, hogy kimész, iszol egy kávét, egy kólát, elszívsz egy cigit, WC és kész, jöhetsz vissza. Az utolsó nap előtt nagyon izgultam, talán túlizgultam. Egy percet sem tudtam éjszaka aludni, már akkor tudtam, hogy itt már nincs esélyem, amikor leültem az asztalhoz, mert nem voltam ott fejben.”

A néhány nap leforgása alatt sztárrá lett pókeres a nyeremény felét lakásra költi, illetve a jogosítvány megszerzését is abból fogja finanszírozni. Györgyi Krisztián az interjúban azt is elárulta, elképzelhető, hogy a barcelonai versenyen már a PokerStars színeiben, szponzorált játékosként fog indulni. „Megkerestek, hogy gyere csak, nekünk beszélgetni kell. Szívesen aláírok hozzájuk, mert ez nagyon jó dolgokkal jár, csak még át kell gondolnom az egészet, hogy mi legyen, mert ezt nem lehet egyik napról a másikra, teljesen megváltozott az életem egy hét alatt.”

null

null

Cimkék: póker , videó

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények