Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 08. 07. 15:50

Óriási pech.

 

A második helyen haladt Helebrandt Máté, amikor egy eldobott palack a vesztét okozta. Rálépett és kifordult a bokája, végül a táv felét letudva fel kellett adja a berlini Eb 50 km-es gyalogló versenyét.

Az olimpiai bajnok Matej Toth vezette élmezőnyben gyalogolt a nyíregyházi atléta, amikor beütött a krach.

„Az egyik frissítő állomásnál, nem tudom, hogy ő vagy az egyik lekörözött versenyző, eldobott egy frissítőflakont, és annyira szerencsétlenül léptem pont rá, hogy teljesen kiment a bokám” – elevenítette fel a peches mozdulatot az M4 Sportnak.

 

 „Abban a pillanatban nem is tudtam, hogy tudom-e folytatni vagy nem, de hát a hév vitt tovább. Gyorsan felálltam, mentem tovább, de onnantól kezdve minden lépés szörnyű volt, nagyon fájt, főleg a kanyarokban. Utána még két vagy három kört tudtam teljesíteni, de annyira feldagadt a bokám és annyira fájt, hogy muszáj voltam sajnos feladni.”

Helebrandt saját magát is meglepte, mennyire könnyen sikerült az eltervezett taktika megvalósítása. Azaz hogy megyek ott az első boly közepén. Nagyon jól ment tényleg, könnyen mentek a lábaim is, pulzusra is nagyon jó volt. Nem tudom, hogy meleg volt, vagy nem volt meleg. Engem még az időjárás sem zavart.”

Világbajnoki hatodik helyezettként minimálisan a nyolcba kerülést tűzte ki célként. „Amikor kiálltam, abban a körben állították ki az egyik német versenyzőt, szóval már csak heten voltunk abban a bolyban. Mondom, nagyon jól bírtam. Hogy mi lett volna, bele sem szeretnék gondolni, mert nagyon fáj a szívemnek. Ezt most nehéz lesz kiheverni” – mondta érthető keserűséggel a hangjában. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy az általa megkérdőjelezhetetlenül győztesnek várt Toth végül nem nyert, tényleg bánhatja, hogy így alakult ez az Európa-bajnokság.

Helenbrandt feldagadt és liluló, nyugalmi helyzetben is lüktető bokájáról a diagnózis csak órák múlva várható.

Cimkék: atlétika

Legfrissebb híreink


Élő eredmények