Szerkesztő: Kuti György | MTI
2018. 09. 20. 12:14

Nem csak ő lesz az egyetlen fontos hiányzó.

Berki Krisztián, a lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, valamint Dévai Boglárka, az ugrás Európa-bajnoka sem indul a tornászok péntektől vasárnapig tartó szombathelyi challenge világkupaversenyén.
 
Berki vállát tavaly ősszel megműtötték, és mivel továbbra is a rehabilitációját végzi, még nem versenyezhet, de – a magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint – nézőként ott lesz az Arena Savariában. Ugyancsak kilátogat a vk-ra a szombathelyi Dévai, aki augusztusban Glasgow-ban aranyérmet nyert a kontinensviadalon, de kisebb sérülése miatt már a múlt hétvégi országos bajnokságon sem indult.
 
„Boglárkának mindig nagy öröm hazai nézők előtt versenyezni, de most maximálisan a gyógyulásra és a világbajnokságra való fokozatos felkészülésre kell koncentrálnia” – mondta edzője, Rácz Gábor.
 
A 25 ezer euró (8 millió forint) összdíjazású vk-versenyen 24 ország 120 versenyzője indul. Tagja lesz a mezőnynek Kovács Zsófia, aki a tavalyi, kolozsvári Európa-bajnokságon egyéni összetettben második lett, idén azonban hasfalhúzódás miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, és csak a múlt hétvégi ob-n térhetett vissza. Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, minden nemzet az október 25-én kezdődő dohai világbajnokság jegyében versenyez majd Szombathelyen.
 
Kovács Zsófia Szombathely Challenge Kupa 2017 Fotó: matsz.hu
Kovács Zsófia ott lesz a szombathelyi Challenge Kupán (Fotó: matsz.hu)
 
 
„Pontos információink lesznek arról, hogy ki milyen formában van. Kovács Zsófián kívül Böczögő Dorinára is nagyon kíváncsi vagyok” – nyilatkozta. Böczögő az országos bajnokságon megnyerte az egyéni összetettet, és a szerenkénti finálékban talajon és felemáskorláton is aranyérmes lett.
 
A verseny mindhárom nap 15 órakor kezdődik. Pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap pedig a döntőket rendezik. A katari világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét a szombathelyi világkupa után hirdetik ki a szövetségi kapitányok.
 
A magyar válogatott összeállítása a szombathelyi vk-versenyen:
 
férfiak: Vecsernyés Dávid, Kardos Botond, Ryan Macleod Sheppard, Boncsér Krisztián, Kiss Balázs, Babos Ádám
 

nők: Kovács Zsófia, Böczögő Dorina, Péter Sára, Fehér Nóra, Csasztvan Lilla, Makra Noémi 

Cimkék: torna , berki-krisztián

Legfrissebb híreink


Élő eredmények