Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2017. 03. 16. 21:33

A sportolók közül a legnépszerűbb és vezetésre a leginkább alkalmasnak ítélt nőnek az olimpiai és világbajnok úszó, Mireia Belmonte bizonyult.

A teniszező Rafael Nadalt véli ideális vezetőnek a sport világának képviselői közül a megkérdezett spanyolok bő egyharmada egy közvélemény-kutatás csütörtökön közzétett adatai szerint.
 
 A 18 és 65 év közötti korosztályból 2300 embert kérdeztek meg, s 34,8 százalékuk tette le voksát a korábbi világelső játékos mellett. A "demokratikus irányítási stílusú főnökök" rangsorában a spanyol futballbajnok FC Barcelona középpályása, Andrés Iniesta végzett másodikként (25,6 százalék), míg a harmadik az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) játszó Pau Gasol lett (25,4).
 

Tenisz: Simán verte Federer Nadalt - videó " TENISZ › Friss hírek

Az elképzelt ideális vezetők listájának élcsoportjába került a Real Madrid korábbi és a Porto jelenlegi kapusa, Iker Casillas, míg az ötödik helyet a spanyol futballválogatottal - soraiban Casillasszal - világ- és Európa-bajnoki címeket nyert szövetségi kapitány, Vicente Del Bosque foglalja el.
 
A sportolók közül a legnépszerűbb és vezetésre a leginkább alkalmasnak ítélt nőnek az olimpiai és világbajnok úszó, Mireia Belmonte bizonyult, aki a hatodik a lajstromban, mögötte a tornász Almudena Cid, aztán a Real Madrid labdarúgócsapatát irányító exfutballista, a francia Zinedine Zidane, a Barcelona után a Bayern Münchennél, jelenleg pedig a Manchester Citynél dolgozó labdarúgóedző, Josep Guardiola következik.
 
Az álomfőnökök spanyolországi listáján az első tízbe a Forma-1 kétszeres világbajnoka, az autós gyorsasági vb-sorozatban jelenleg is szereplő Fernando Alonso fért még be.
Cimkék: rafa-nadal

Legfrissebb híreink


Élő eredmények