Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 05. 09. 07:54

Nem semmi percek!

 

Roppant izgalmasra sikeredett a 2018-as snooker-világbajnoki döntő. A kétszeres világbajnok Mark Williams már 15-10-re is vezetett, de ellenfele, John Higgins egyenlíteni tudott. A kiélezett hajrát azonban Williams bírta jobban és 18-16-ra megnyerte a találkozót. 2005 óta ez volt a legszorosabb döntő. A legendás játékos, Steve Davis szerint ez volt minden idők legjobb döntője.

A győztes Williams 43 esztendős, ő volt az első balkezes világbajnok, 1978 óta a legidősebb győztes. Érdekesség, hogy legutóbbi és mostani vb-győzelme között három gyermeke született. Korábban 2000-ben és 2003-ban nyert, így nem tűnt „veszélyesnek” az ígérete, ha harmadszor is diadalmaskodik, a döntő utáni meztelenül ad sajtótájékoztatót.

A brit versenyző azonban tartotta a szavát. A győzelem után ugyan elsírta magát örömében, de a folytatásban úriemberhez méltó viselkedéssel, egy törölközőt maga köré csavarva érkezett a sajtó munkatársai közé, majd amikor az asztalnál elfoglalta a helyét, levette a törölközőt. "Kicsit kellemetlenül érzem magam és hideg is van, de ha soha többé nem nyerek semmit, az sem érdekel, mert ma csináltam valamit, amiről azt hittem, soha nem fogok" - mondta Williams immár meztelenül. Williams első helyéért 425 ezer fontot (151,4 millió forint) kapott, míg a tavalyi finálé után ismét vesztes Higgins 180 ezer fonttal vigasztalódott.

BBC Sport on Twitter

Mark Williams said if he won the World Snooker Championship he would appear at his press conference naked. Mark Williams won the World Snooker Championship. Mark Williams appeared at his press conference naked. https://t.co/0PS8LlP2xv

Cimkék: sznúker

Legfrissebb híreink


Élő eredmények