Szerkesztő: Kuti György | MTI
2018. 12. 10. 20:15

A MOB elnöke nyilatkozott.

Az idei sportév egyik szenzációja, hogy Budapest elnyerte a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát. Ez pedig – a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Kulcsár Krisztián MOB-elnök szerint - egy későbbi olimpiai pályázat miatt is fontos lehet.
 
„Teljesen egyértelmű, hogy ha egy ország az olimpiára pályázik, akkor a meglévő, megfelelő infrastrukturális helyzet egy szempont. Ha most épül egy olyan olimpiai stadion, amely az olimpiai-atlétikai számokat képes vendégül látni, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy ez nagyban segítheti egy esetleges budapesti pályázatnak az esélyeit” – mondta Kulcsár Krisztián a Sport24-nek, hozzátéve, hogy ő már régóta szeretné, ha Budapest olimpiát rendezhetne. 
 
„A Magyar Olimpiai Bizottság mindig, szinte alapszabályszintű kötelességének tekinti azt, hogy a magyarországi, budapesti olimpia pártján álljon. Én magam is a budapesti olimpia egyik legnagyobb támogatója vagyok, most már lassan két évtizede” – fogalmazott a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki párbajtőrözőként kétszer (1992-ben és 2004-ben) is csapatezüstöt nyert a játékokon.
 
A sportvezető szerint szép évet zár a magyar sport. „A 2018-as év egy nagyon jó év volt. Két multisporteseményen vettünk részt, az egyik a pjongcsangi téli olimpia, amely párját ritkítóan jól sikerült, hiszen az első, történelmi aranyérmünket értük el. A másik szintén egy ötkarikás esemény, a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia, amely minden várakozást felülmúlt mind a magyar résztvevők számában, mind az ott elért jó eredmények számában.”
 

Kulcsár Krisztián kiemelte, hogy idén négy olimpiai számban is vb-aranyat szereztek a magyar sportolók. A kajakosok három (női K1, K2, K4 500 méter) ötkarikás számban nyertek világbajnokságot, míg a vitorlázó Berecz Zsombor az olimpián szintén szereplő finn dingi hajóosztályban lett aranyérmes. 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények